Мода

Как да разнообразите стила си и да изглеждате по-модерни?

Не се страхувайте да смесвате различни материи

31.03.2023г. / 11 20ч.
Мария Василева
Акцентирайте върху колана. Снимка: istock

Акцентирайте върху колана. Снимка: istock

Със сигурност през пролетта ни се налага да пренаредим гардероба. Прибирайки зимните дрехи, няма как да не си зададем един въпрос: „Какво ще нося тази пролет?“. Вероятно доста от дрехите ви са ви поомръзнали, но цялостната промяна на имиджа би ви струвала много. Ето затова в следващите редове ще ви предложим няколко идеи, с които да разнообразите стила си. Ето ги и тях:

Следете тенденциите

Ако сте от дамите, които смятат, че модерните дрехи не са за вас, трябва да ви кажем, че грешите. Не е нужно да следвате сляпо всяка тенденция, но и непознаването им може да ви състари. Отидете в някой голям магазин и пробвайте някои нови модели. Можете да установите, че ви стоят добре дрехи, които никога не бихте помислили, че ще ви отиват. Бъдете смели.

С напредването на годините тялото ви се променя и вашият стил също трябва да еволюира. Не допускайте грешката да носите едни и същи като вид дрехи години наред.

Добавете цвят


 

Свързани статии

Ако се разходите по улиците, ще забележите, че цветът, който е предпочитан масово от дамите е черно. Безспорно това е един от най-класическите цветове, но обличайки се само в него, рискувате да се слеете с тълпата и да останете незабелязани. А животът е прекалено кратък, за да носите скучни дрехи. Можете да вкарате щипка свежест към стила си, като изберете по-светъл цвят, който да съобразите с цвета на кожата и косата си.

За да направите успешни цветови комбинации, можете да си купите и чанта или обувки в същия цвят. Ако пък не сте склонни да се разделите с някои дрехи от гардероба си, можете да опитате да носите по-светли връхни дрехи.

Вижте как го правят звездите

Когато говорим за стил и усет към облеклото, разбира се, холивудските актриси, модели и като цяло известните личности могат да ви послужат като еталон. Въпреки че повечето от тях са слаби, не липсват и примери за дами с „по-нормални“ размери. Можете да изберете някоя, с чието тяло се асоциирате и да проследите нейния стил. Подобни заемки могат да подобрят значително начина, по който изглеждате.

Направете си капсулен гардероб


Уверете се, че в гардероба ви има няколко класически облекла – черна рокля (може и да не е къса), дънки, които ви стоят перфектно, сако, семпла тениска, късо кожено яке (или дънково). Инвестицията в капсулен гардероб винаги си заслужава, тъй като с много малко на брой дрехи ще успявате да правите много комбинации помежду им.

Пазарувайте умно

Опитайте се да премислите много добре, преди да купите дадена дреха или аксесоар. Ако сте подвластни на емоцията, накрая ще се окажете с гардероб, пълен с неща, които не носите. Преди да вземете нещо, помислете с какви дрехи ще можете да го съчетаете – и като стил и цветово. Ако трябва, задайте си няколко пъти въпроса: „Наистина ли имам нужда от това?“ и ще видите как след известно време сами ще усетите дали това е вашето нещо.

Смесвайте материи

Ако погледнете снимки от седмицата на модата (без значение дали от Милано, Ню Йорк, Лондон или Париж и др.) ще забележите колко еклектично са облечени всички. Смесването на различни материи, цветове и принтове винаги е на мода. Разбира се, можете да пречупите всичко през своята призма – като за начало кожен панталон и риза от сатен ще свършат работа.

Носете колан

Ако досега не сте го правили, веднага поправете тази грешка! Поставянето на колан ще направи незабавно фигурата ви по-женствена и с по-добри пропорции.

Коланът ще ви свърши работа дори и с връхните дрехи, особено ако носите такива, които нямат добър силует.

Коментирай