Мода

Най-актуалните тенденции в модата за пролетта на 2023-а

Осмелете се да носите дрехи с принт на сърца

25.04.2023г. / 16 50ч.
Мария Василева
Различните и оригинални като дизайн чанти ще са на фокус тази пролет. Снимка: Getty images.

Различните и оригинални като дизайн чанти ще са на фокус тази пролет. Снимка: Getty images.

Модата е магия и както е казал великият Карл Лагерфелд: „Светът на модата е пълен с мечти и илюзии“. Колкото и неприложими да са понякога тенденциите, които се лансират всяка година, няма как да не се вълнувате поне малко какво ще е тренди през идващия сезон. В следващите редове избрахме за вас най-горещите тенденции за пролетта на 2023-а година. Ето ги и тях:

Широки дънки

Кройката wide leg се наложи като водеща в панталоните през последните няколко сезона. Неведнъж сме коментирали, че всичко от ерата на ‘90-те е модерно. Това важи с пълна сила и за този тип дънки. Спомнете си за популярните R’n’B хитове от близкото минало и изпълнители като Алия (Aalyah), Salt-N-Pepa и Destiny’s child. Техният начин на обличане отново ще е топ тренд. Предимството на този стил е, че е удобен и лесно приложим, особено ако сте фен на уличната мода. Ако пък не си падате по джинси, можете да носите по-елегантни панталони от ефирни материи със същата кройка.

Ризи

Ако предпочитате непреходна дреха, ризата е точно такава. От известно време тя зае мястото си сред класическите облекла, като в същото време продължава да шества по модните подиуми. Този сезон дизайнерите предлагат една по-семпла визия, която е представена от риза с класическа кройка и закопчаване догоре. Тя ще бъде ваш верен спътник, особено ако работата ви е свързана със срещи и бизнес ангажименти. Можете да я комбинирате с панталон, пола, ниски или високи обувки, тренч или кожено яке – вариантите са безброй.

Елегантни сака

За да разнообразят „обстановката“ през този сезон, дизайнерите ни предлагат един малко по-различен прочит на овърсайз сакото, което беше почти навсякъде в последно време. Този път кройката е по-класическа, леко стеснена около талията, като изборът е ваш да решите дали предпочитате модел с копчета или без.

Вдъхновени от мотористите

Със сигурност четейки това, в съзнанието ви изникват кожени дрехи и мотори. Да, това ще е модерно през тази пролет, пречупено разбира се през призмата на модата. Къси якета, дълги кожени панталони и поли, малки чанти с катарами – това ще са дрехите, с които можете да покажете, че модата е вашата страст.

Прозрачни материи

Тази тенденция определено не е за дами с липса на увереност. Дълги ефирни рокли в бяло, поли и панталони, които не остават нищо на въображението – това ще е на мода през този сезон. Ако не се осмелявате да покажете почти всичко от себе си, можете да запазите тази тенденция за лятото и за топлите летни почивки.

Пайети

Този тренд ще ни подготви за жаркото лято, което ще последва и идва да ни покаже, че животът е забавен, а партито дебне отвсякъде! Ако пък това не ви допада, можете да включите някакъв елемент с пайети към стила си – чанта, обувки или пък блуза.

Интересни чанти

Забравете за чантата, която е просто аксесоар. През тази пролет тя ще бъде главният герой във визията ви. Отредете ѝ мястото, което заслужава – нека тя бъде звездата. Изберете чанта, с която няма да останете незабелязана под клубните прожектори, изпъстрена в ярки цветове, пайети, катарами.

С принт на сърца

Това ще е един от най-големите трендове в принта през пролетния сезон. Ако искате да изглеждате актуално, осмелете се да облечете дълга рокля, обагрена със символите на любовта.

 

Коментирай