Мода

За какви дрехи и аксесоари си заслужава да дадете повече пари?

Инвестирайте в качествена връхна дреха

08.05.2023г. / 06 24ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно неведнъж ви се е случвало да купите дадена дреха или аксесоар, които са на изгодна цена и не след дълго да установите, че качеството не е никак на ниво. Какво правите след това? Налага се да похарчите още, за да си вземете отново това, което ви трябва. Както гласи една стара поговорка: „Не съм толкова богат, че да си купувам евтини неща“. За какви модни покупки си заслужава да дадете повече пари? Ето някои идеи:

Малка чанта с капак

Снимка: Getty images

 

Тук става въпрос за един конкретен модел и по-точно Flap Bag на Chanel. Едва ли много от вас могат да си я позволят, но тя е абсолютна класика, която идва в много размери – подходящи за всеки вкус и начин на живот. За да бъдете стилни, можете да потърсите по-бюджетна нейна алтернатива. Това, за което трябва да внимавате е качествената изработка и материали. На нашия пазар вече има доста марки, както български, така и чуждестранни, които предлагат подобни модели. Ще можете да комбинирате тази чанта с почти всичко, а ако обърнете внимание на поддръжката ѝ, тя ще ви служи вярно дълги години.

Официална рокля

Инвестицията в ежедневни облекла е добър ход, но не бива да пропускате и дрехите за по-специални случаи. Една официална рокля, която е с хубава кройка, никога не излиза от мода. Ако имате такава в гардероба си, ще сте винаги подготвени за предстояща сватба, рожден ден или пък годишнина. За да я разнообразите, можете да добавите различни аксесоари към нея или пък да я съчетаете с тренч, сако, късо яке или блуза.

Обувки на висок ток

Безспорно, чифт обувки на ток ще ви накарат моментално да изглеждате по-стилни, а пък и няма нищо по-секси от походката и излъчването, което ще придобиете. Няма момент, в който това да не е на мода. Ако искате да разберете дали си заслужава инвестицията, задайте си следния въпрос: „Бих ли носила тези обувки след 5 години?“. Ако отговорът е положителен, не се колебайте. За предпочитане е да се спрете на класическите цветове – черно, бяло или нюд.

Слънчеви очила


Ето още един аксесоар, който си заслужава всяка стотинка. Като тук не става въпрос само за естетиката, но и за здравето ви. Изберете класически модел, който ви стои добре и който можете да комбинирате с много стилове. За какво трябва да внимавате? Търсете слънчеви очила, които са със 100% защита от UVA и UVB лъчи, или пък имат надпис, който гласи: „100% protection against UV 400“.

Кожено яке

Коженото яке си пасва буквално със всичко – с него можете да разчупите строгото излъчване на костюма, да придадете модерен привкус на официалната рокля, да излезете да изведете кучето, да го комбинирате със спортно долнище или деним… И това са само малка част от безбройните варианти! Ваше е решението дали да изберете модел от истинска или екокожа, но това, на което трябва да обърнете внимание са кройката, начинът на ушиване и материалът. За да ви служи вярно през годините, грижете се добре за вашето яке и го съхранявайте по най-добрия начин.

Качествена връхна дреха

Според редица модни експерти, добра инвестиция е да похарчите повече пари за дрехи, които ще покрият по-голяма част от тялото ви (тренч, палто, дълго яке). Освен че ще ви предпазят от студа, качествените зимни (и не само зимни) облекла ще ви се отплатят и ще останат безупречни дори след като сте ги носили няколко сезона. Винаги обръщайте внимание на инструкциите за пране, обозначени на етикета.

Коментирай