Мода

Как да изберете подходящ бански според фигурата ви?

Подчертайте добрите си страни

06.07.2023г. / 16 49ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

На прага на лятото, намирането на перфектния бански може да се окаже трудна задача. Това специфично облекло показва почти всичко от тялото ни, ето защо трябва да се постараем и да акцентираме върху своите най-добри черти. В следващите редове ще ви споделим как да изберете подходящия бански. Но за целта, първо определете какъв тип е вашата фигура. 

Вземете си мерки 

Съблечете дрехите си, вземете шивашки метър и вземете мерки на бюста, талията и ханша ви. За да измерите правилно бюста, уверете се, че метърът е хоризонтално разположен и обхваща най-широката част на гръдния ви кош (на линията на гърдите). Точна мярка на талията ще вземете като разположите метъра на няколко пръста над пъпа; а пък за ханша – обхванете най-широката му част (някъде около долната част на таза). 

Определете типа фигура 

Ако ханшът е най-широката част на тялото ви, вашата фигура е триъгълник (или круша). 

Ако най-широката част на тялото ви е бюстът и освен това имате голям гръден кош, вашето тяло е тип обърнат триъгълник

Ако тялото ви е момчешки тип “без извивки”, вие имате фигура тип правоъгълник

Ако тялото ви е с по-широка средна част, то вашият тип фигура е ябълка

Когато талията ви е по-тясна, за сметка на бюста и ханша, вашата фигура е пясъчен часовник

Изберете подходящия бански според фигурата 

Триъгълник 

За такава фигура е препоръчително да изберете бански от две части, като долната част с класическа кройка и е в черен цвят (без принт). Това, върху което трябва да акцентирате е горната част – тя може да е в по-якър цвят, с орнаменти, преплетени презрамки, пайети и дори метални катарами. Така ще привлечете погледа именно там. 

8 начина да бъдете стилни на плажа

Обърнат триъгълник 

При такава фигура, целта е визулно да намалите обема на горната част на тялото, за да създадете баланс и да придадете на тялото си “по-женствено” излъчване. За да постигнете този ефект, можете да изберете бански от две части, като горната е с форма на класически бански, но презрамките са преплетени към врата. Долнището е класическо, изрязано или тип “бразилски бикини”, като ширината може да се регулира с връзки, които създават допълнителен обем. 

Правоъгълник 

Ако имате фигура с такъв тип, целта ви е да изградите визуално илюзията за тънка талия – така тялото ви ще изглежда по-балансирано. Можете да постигнете това цял бански, който е с широко изрязани части около талията и дори има малки “коланчета”, които я обхващат.

Деколтето трябва да е овално или V-образно, дори и по-високо. Що се отнася до шарката – изберете вертикални ивици, които “се събират” отново около талията. 

Как да подберем летните дрехи така, че да изглеждаме по-слаби

Ябълка 

За такъв такъв тип фигура е препоръчителен модел бански от две части, като долнището с набор (или да добавите парео) и да е с висока талия. За предпочитане е горнището да е с подплънки и широки презрамки, които да осигуряват достатъчно “подкрепа” на бюста ви. 

Пясъчен часовник 

При такава фигура изборът на цял бански не е много подходящ, тъй като вероятно такъв модел ще стои широко на талията ви. Ето защо, изберете бански от две части, като горната поддържа добре по-големия бюст и може да е с формата на спортен сутиен или изрязан потник. Долната част пък може да е под формата на спортни панталонки. Така ще се чувствате комфотно, докато се движите и дори спортувате на плажа. 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Айшето от Сливен ( преди 9 месеца )
Въпроса ни мъ вълнува - аз съм Нудистка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар