Мода

6 тренди модела панталони, които да носите през лятото

Бъдете смели и носете бяло

26.07.2023г. / 06 41ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Имало е време в модната история, в което на жените им е било забранено да носят панталони, при това – не толкова отдавна. Трябва да сме благодарни, че към днешна дата това не е така. Тази дреха и всичките нейни варианти е изключително удобна за съвременната жена, чийто ден е изпълнен с ангажименти, било то битови или работни. Ако усещате, че сте леко „изчерпани“ откъм вдъхновение относно панталоните, в следващите редове ще ви предложим няколко актуални модела, които можете да носите това лято. Ето ги и тях:

Сребърен панталон

Среброто като цвят е абсолютният хит на това лято. Ето защо за никого не е чудно, че една от най-големите тенденции при панталоните е именно тази. Ако сте достатъчно смела, приковете погледите на всички със сребърен панталон с металически отблясъци. С какво можете да допълните тоалета си? С тениска или дълга риза… Но има ли значение изобщо? Всички погледи ще са вперени в панталона ви!

Широк панталон с набор

През последните няколко сезона дизайнерите сякаш се надпреварват и в колекциите си издигат на пиедестал близкото минало и по-специално периода на ‘70-те и ‘90-те. Това, което забелязваме през тази година обаче е, че все по-модерно е всичко от ерата на ‘80-те. Ако сте били деца по онова време, вероятно помните широките дънки с набор (басти) около талията. Е, днес те отново са на мода, но този път под формата на добре скроен панталон. Можете да го носите в беж, сиво, зелено или пък изработен от деним. Не е задължително да завършвате аутфита си с колан, но ако сложите този аксесоар със сигурност няма да сбъркате. Комбинирайте с любимите си кецове или пък обувки на ток.

Елегантно спортно долнище

Макар и да ви звучи несъвместимо на пръв прочит, в съвременния гардероб отдавна спортните дрехи са заели своето място. Все по-често ще видите известни личности с тренировъчни клинове или панталони, които се носят като ежедневно облекло. Това лято този тренд продължава, но е леко по-елегантен. Големите модни марки предлагат модели, които наподобяват фитнес долнище, но са изработени от плат и са идеално допълнение към уличната мода, където властва спортният шик.

Карго панталон с висока талия

Чували сме, че: „в природата нищо не се губи, то просто преминава от едно състояние в друго“. Е, можем да кажем същото и за модата. През този сезон отново ще е модерно да изглеждаме както преди 23 години (периодът около 2000-та година). А сякаш дизайнерите все още не са се уморили да изследват миналото и ни предлагат да се потопим в него. Ако искате да покажете усет към тенденциите, изберете карго панталон, но с висока талия. За предпочитане е той да е добре скроен, джобовете да са фини, леко загатнати, а материята ефирна и лека.

Огромни панталони

Свързани статии

Това лято модерните панталони не са просто широки, те са огромни. Този тренд е актуален през последните години и към днешна дата, това все още е така. За да задоволят всеки вкус, дизайнерите предлагат модели от плат, сатен, деним и дори коприна. А какво ще изберете – зависи само от вас.

Ленен панталон в бяло

За съжаление този прекрасен цвят е носен доста рядко като цяло, заради спецификите му. Това лято обаче ви съветваме да се осмелите да бъдете различни. Добавете щипка свежест към облеклото си и изберете ленен панталон в бяло. Материята му ще ви помогне да се чувствате прохладно през жегите и да бъдете елегантни. Ако пък имате килограми в повече, не мислете, че бялото не е за вас. Пробвайте различни модели и със сигурност ще откриете кройката, която е подходяща за вашата фигура.

Коментирай