Мода

Каква пижама трябва да изберете за пролетния сезон

Да сменим поларените пижами с по-леки модели от памук

28.02.2024г. / 14 37ч.
Аз жената

Препоръчан материал от партньор на az-jenata.bg

Снимка: Astratex.

Снимка: Astratex.

Вече можем да видим първите пъстри цветя по полянките. Пролетта пристига неусетно и плавно, а докато „се обърнете“ вече ви е горещо под дебелата завивка на леглото, а поларената пижама ви тежи твърде много.

С настъпването на малко по-топлото време, идва моментът за смяна на зимната плътна пижама с нещо по-леко.

Най-добрите модели за пролетта

Пролетта е сезонът, който носи топло време... но не съвсем. Затова е важно да избираме модели за сън, в които не ни е нито твърде горещо, нито твърде студено.

С идването на март можете да оставите фланелените и поларените пижами настрана. Сменете ги с по-леки модели от памук. Те ще ви дадат спокоен сън без да ви сгряват прекомерно, но и ще ви предпазят от евентуално понижение на температурата в стаята ви. Март е месец, в който все още имаме нужда от нещо топло, затова памукът е идеалната дишаща материя, която ще балансира температурата на тялото ви.

Априлските дни и нощи са далеч по-нежни, топли и приятни, затова през април спокойно можем да носим леки материи и дори нещо с къс ръкав. Въпреки универсалността на памука, подходящи за този месец са дамските пижами и нощници от фина вискоза или мек модал, които леко обгръщат тялото и падат свободно. Вече можете да заложите и на пижами с шорти и къси ръкави, които да ви дават приятна свобода на движение по време на сън. По това време на годината дори мъжете започват да търсят по-свободни модели за сън и залагат на мъжки пижами с късо горнище и долнище.

Преходният май предвестява края на пролетта и началото на лятото. Той ни носи температури, достигащи трийсет градуса и летни бури, но понякога може да бъде хладен и сърдит. Въпреки това, през май спокойно можем да заложим на пижами от сатен, които не само изглеждат луксозно, но и ни даряват със свежо прохладно чувство. Сатенените пижами са супер леки и приятни. Можете да избирате сред къси и дълги варианти, такива с дълго долнище и леко потниче, или модели с дълго долнище и къс ръкав.

На какви цветове и мотиви да заложите?

Пролетта е деликатен сезон, тя носи най-дамския празник, а именно осми март, Деня на жената. По това време няма как да не се отдадем на магията на нежните женствени цветове и флорални елементи.

Едни от най-приятните цветове за пролетно нощно облекло са пастелните цветове, които носят спокойствие и блаженство. Заложете на нюанси на светлосиньо, розово, лилаво, жълто и зелено. Сатенените пижами и нощници изглеждат страхотно в тези тонове. Цветът мента е също подходящ за пролетта и пасва на всички популярни материи, от които се произвежда нощно облекло.

Флоралните и ботанически мотиви се откриват под всякаква форма в нощното облекло. Те ще ви ободрят и заредят с положителна енергия. Можете да заложите на пижами изцяло покрити с флорални мотиви, или на модели, които се състоят от изчистено горнище и декорирано долнище. Тази пролет на пазара ще откриете както нощно облекло със ситни цветя, така и модели с големи венчелистчета и красиви ботанически мотиви около тях.

Коментирай
Здраве и красота