Мода

Драпирани материи и десени от Versace за есен-зима 2024-2025

Как да подчертаем своята женственост

28.02.2024г. / 14 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

Дамските колекции на Versace винаги са показвали сила, чувственост и класическа красота, която пленява. За колекцията си за есен-зима 2024-2025 творческият директор на марката – Донатела Версаче, споделя, че колекцията ѝ има бунтарско отношение. Тоалетите определено представят жената като дива, но с добра душа. „Тя е първична, но секси“ – допълва Донатела. 

Колекцията на модния бранд определено се фокусира върху изчистени линии, иновативни материи, считани за дивота. Линиите са изчистени, акцент при някои от роклите и полите е драпирането. 

В акцента на колекцията са прилепналите силуети, както и монохромните цветове, а и десените, представени предимно от черно и червено. Но Донатела умело е успяла да трансформира тъканта в скулптура, с корсети и рокли, които отразяват уравновесеността и изяществото на римските статуи. Гънки и контури, напомнящи за класическата драперия, наблюдавана в древните скулптури. Ефектът е едновременно драматичен и дълбоко женствен. 

Колекцията есен/зима 2024-2025 напомня за несравнимата способност на Versace да съчетава историческата дълбочина със съвременната мода. 

Повече вижте в галерията ни. 

Свързани статии

Свързани статии

Коментирай