Мода

Ромина Андонова-Тасевска и Марина Цекова са новите модни икони

Академията за мода връчи приза „БГ модна икона”

12.04.2024г. / 10 33ч.
Аз жената
Фото: © Академия за мода / Хайлайф.

Фото: © Академия за мода / Хайлайф.

На изискана церемония бяха връчени Годишните награди на Академията за мода за успех и стил „БГ модна икона 2024“. Финансистът Диана Митева получи приза в категория „Бизнес“, топмоделът и водеща Ромина Андонова-Тасевска в категория „Телевизия“, художественият директор на One Gallery Десислава Зафирова в категория „Артмениджмънт“.

За втори път актьорът, режисьор и продуцент Ники Сотиров взе наградата в категория „Изкуство“. В същата категория статуетката беше присъдена и на артиста и продуцент Стефан А. Щерев. В категория „Медии и журналистика“ призът отиде при двама журналисти – създателят и водещ Светослав Иванов и журналистката Марина Цекова.

Romina Andonova.

Ромина Андонова-Тасевска.

Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков сподели в началото на церемонията: „Класацията за най-успешните и стилни българи „БГ модна икона“ бе замислена като културен и естетически антидот, като мощна противоотрова на кича и безвкусицата, на пошлата външност и просташкото, и вулгарното публично поведение. През изминалите 15 години благодарение на номинациите на българските арт и лайфстайл журналисти се откроиха още по-релефно съвременните икони, които не са толкова модни, колкото професионални, културни и етични образци за следване и подражание…И още нещо: като всяко друго изкуство, модата не е безразлична към тревогите на деня и към световните колизии.

Състезателите по спортни танци – талантливите Волен Драганов и Мануела Аргирова с красиво изпълнение откриха „БГ модна икона 2024“. Специални грамоти, с които Академията за мода отличи специалисти в бюти индустрията, бяха връчени от проф. Любомир Стойков на експерта по перманентен грим Габриела Карчина за „Принос към изкуството на грима“, както и на д-р Полина Паньова – ендокринолог и специалист по инжекционна естетика за „Принос към естетичната медицина“. Както всяка година, студенти на проф. Стойков по моден дизайн от Националната художествена академия показаха свои произведения – Габриела Михова, Ивайла Генова, Ния Йорданова, Силвия Николова, Ива Георгиева и Марио Йонев.

В ревю-спектакъла, предхождащ церемонията на Годишните награди „БГ модна икона 2024“, своите нови колекции представиха едни от най-талантливите дизайнери и модни къщи, сред които Албена Иванова-Деянова, Таня Ян, Аксел Харди, Милена Петрова и Wolf Walley, Лиа Каменова и Reflet, Николай Божилов, Соня Карпов, Ивет Апостолова, Поля Кинова.

Коментирай