Меню

Хумус с нахут и червени чушки

19 август 2018 | 06:35 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
425 г нахут 
120 г печени червени чушки 
3 супени лъжици лимонов сок
1 и ½ супени лъжици сусамов тахан
1 скилидка чесън, пресован
½ супена лъжица кимион
¼ чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка ситно нарязан магданоз
5 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смесете всички съставки без магданоза в блендер. Сместа трябва да стане абсолютно гладка. Тогава е готова. Прехвърлете я в подходяща стъклена купа и охладете за около час преди да сервирате. Поръсете с магданоза и сервирайте.

Забележка: Можете да замените магданоза с друга любима подправка или да гарнирате със ситно нарязани пресни чушки или червен пипер.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай