Меню

Хумус с печени чушки

25 септември 2017 | 06:14 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
2 червени чушки
1 люта чушка по желание
1 чаша нахут
1 скилидка чесън
1 супена лъжица сусамов тахан
½ чаена лъжичка пушен червен пипер
няколко капки лимонов сок
2 супени лъжици олио или зехтин
сол, черен пипер на вкус
20 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Изпечете чушките, обелете ги и премахнете семките им. Сложете ги в кухненски робот заедно с останалите съставки и пасирайте до получаването на гладка смес. Докато съставките се смилат добавете на тънка струйка олиото. Прехвърлете готовия хумус в купичка и завършете с няколко капки олио.

Снимка: Istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай