![За 4 порции:
3-4 средно големи картофа
2-3 глави лук
150 г сирене
пушено сирене за украса
2 клъбца фиде (за супа)
4 кори за баница
1 суп. лъж. джоджен
сол на вкус
олио за намазване](/media/files/resized/article/654x358/d65/eb617ead8edb2ca8716ff8de322f7d65-b3ed07484c51588ba9e9c94886682648.jpg)
1 ч.10 мин.
Почистете зеленчуците и настържете на средно. Смесете в купа. Подправете с джоджена.
В кръгла тавичка поставете мазнина и две от корите, намазани с олио.
Отгоре наредете ред зеленчук, изцеден от водата, малко натрошено на ситно фиде, ред сирене. Продължете докато поставите цялата смес.
Поставете отгоре другите две кори, отново намазани с олио. Поставете за 15 минути на 190 градусова фурна. Извадете, обърнете питата пататник и запечете отново още 10-15 минути. Извадете и поднесете топло, украсено с кръгчета пушено сирене и с айран. Добър апетит!
* * *