![1 кг пресни обелени скариди
6 супени лъжици масло, размекнато
¼ чаша зехтин
1 супена лъжица млян чесън
1 супена лъжица млян лук шалот
2 супени лъжици ситно нарязан пресен див лук
сол и черен пипер на вкус
½ чаена лъжичка червен пипер](/media/files/resized/article/654x358/b38/15650d9efecc322faffebce8d34b8b38-546a7a70d35a38d02a4851abf38ab395.jpg)
1 ч.
-
Порции: 10-12
Загрейте грила на висока температура.
Междувременно в голяма купа смесете маслото, зехтина, чесъна, двата вида лук, солта, черния и червения пипер. Разбъркайте много добре.
Добавете скаридите в маринатата. Оставете ги за около 15 минути да поемат ароматите и соковете.
Намазнете грила. Печете скаридите от всяка страна по 2-3 минути, за да не загорят.
Снимка: iStock
Опитайте още: