Меню

Печени скариди с чесън и масло

15 февруари 2020 | 05:58 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
250 г масло

2 супени лъжици дижонска горчица

сокът от ½ лимон

2 скилидки чесън, пресован

½ връзка пресен магданоз, ситно нарязан

1 кг скариди, почистени
30 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. На котлона в среден по големина тиган разтопете маслото. Към него добавете горчицата, лимоновия сок, чесъна и магданоза. Разбърквайте постоянно. Когато маслото се разтопи напълно, свалете от котлона. Поставете скаридите в тава за печене. Залейте ги с масления сос. Печете за около 15 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай