Меню

Пълнени чушки със спанак и яйце

3 юли 2025 | 07:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пълнени чушки с фета, спанак и яйце
45 мин.

  • Порции: 4

Рецептите за пълнени чушки са много и ако искате да ги разнообразите, опитайте предложението ни за лятно диетично ястие. То включва чушки, пълнени с яйце, спанак и сирене фета. Леко, нискокалорично, но същевременно толкова полезно. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Нарежете чушките на половини и почистете от семките. 
  3. Поръсете ги с малко сол и пъхнете в микровълновата за 30 секунди да пуснат малко вода и да омекнат. 
  4. Подсушете с кухненска хартия и оставете настрана. 
  5. В купа разбийте яйцата, млякото, черния пипер. 
  6. В тиган на среден към силен огън загрейте 1 супена лъжица от зехтина.
  7. В него добавете ½ чаша лук и гответе с разбъркване, докато покафенее и омекне. 
  8. Добавете спанака в тигана и разбърквайте, докато омекне. 
  9. Разпределете сместа в чушките. 
  10. Отгоре поръсете с натрошената фета.
  11. Залейте със сместа с яйцата. 
  12. Печете в загрята фурна за около 35 минути или до златиста коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай