Рецептите за пълнени чушки са много и ако искате да ги разнообразите, опитайте предложението ни за лятно диетично ястие. То включва чушки, пълнени с яйце, спанак и сирене фета. Леко, нискокалорично, но същевременно толкова полезно.
Приготвяне
-
Загрейте фурната на 220 градуса.
-
Нарежете чушките на половини и почистете от семките.
-
Поръсете ги с малко сол и пъхнете в микровълновата за 30 секунди да пуснат малко вода и да омекнат.
-
Подсушете с кухненска хартия и оставете настрана.
-
В купа разбийте яйцата, млякото, черния пипер.
-
В тиган на среден към силен огън загрейте 1 супена лъжица от зехтина.
-
В него добавете ½ чаша лук и гответе с разбъркване, докато покафенее и омекне.
-
Добавете спанака в тигана и разбърквайте, докато омекне.
-
Разпределете сместа в чушките.
-
Отгоре поръсете с натрошената фета.
-
Залейте със сместа с яйцата.
-
Печете в загрята фурна за около 35 минути или до златиста коричка.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?