Меню

Бързи сиренки-магданозки

1 март 2012 | 22:10 | Аз жената
Добави в любими
500 г брашно
1 ч. ч. мляко
1/2 кубче мая
1 и 1/2 ч. л. кафява захар
1 ч. л. сол
2 шепи натрошено сирене
2-3 с. л. олио
1 с. л. масло
1-2 клонки магданоз
1 яйце
1 жълтък за намазване
1-2 щипки червен пипер
1-2 щипки чубрица

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Маята се размива в хладкото мляко, слага се 1/2 ч. л. кафява захар. Брашното се пресява, оформя се кладенче, в което се слагат млякото с маята, останалата захар, солта, натрошеното сирене, маслото, олиото и наситнения магданоз. Тестото се омесва, оформят се 10 малки продълговати питки, оставят се да втасат за 10 мин. в предварително загрята на 50 градуса фурна. С върха на ножа се правят две черти на кръст. Втасалите сиренки се мажат с един жълтък, смесен с червен пипер и чубрица. Тавата, в която се подреждат на разстояние една от друга се покрива с хартия за печене или се маже с олио. Фурната се включва на 200 градуса, тавата се поставя най-долу, но без да се опира в дъното на фурната. След като покафенеят от долната си страна, се качват на най-горното ниво и се пекат докато станат златнокафяви.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай