Семейство

Коледен пътеводител 2

09.12.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Коледен пътеводител 2

Още няколко съвета как да се справим по-лесно с приближаващите празници като съпруги, майки, без да забравяме, че сме жени.

След като вече се справихме с подаръците, картичките и украсата (виж Коледен Пътеводител), продължаваме нататък с още няколко детайла, чиято подготовка отрано ще ни помогне да се справим по-лесно с приближаващите празници като съпруги, майки, без да забравяме, че сме жени.

Празничната трапеза
Отрано направете списък с нещата, които смятате да сготвите на Бъдни вечер и на Коледа – обяд и вечеря. След това направете списък и с продуктите, които ще са ви необходими, за да не се окаже в последния момент, че нещо важно, но дребно, не е налично в дома. Не забравяйте да включите в списъка и нещата, които мислите, че не можете да забравите, защото липсата на време, многото хора наоколо при пазаруването, умората и всички останали разсейващи фактори могат да ви направят лоша шега. Впишете и ядките, цитрусите, сушените плодове, брашното, маята, месото, зеленчуците, подправките, алкохола и безалкохолните ...

Храненията през празничните дни
Макар дните по празниците да са такива, в които човек преяжда, за семействата с малки деца и по-големите фамилии храненето е неизбежно и не може да се разчита на случайността. Предвидете в списъка с покупки и нещата за закуска, за десерт, за основно, както и достатъчно количество безалкохолни, сокове.
Направете сметка колко пъти ще се храните в дома, колко гости ще посрещате и колко пъти ще ходите на гости, за да не се окажете с много по-малко или с много повече хранителни запаси в дома.

Предпразнично пазаруване на храна
За да не се объркате, както вече бе споменато по-горе, следвайте стриктно списъка, който вече е изготвен. Вземете повече, но не взимайте по-малко. Преценете правилно средствата, с които разполагате. Самото пазаруване може да се превърне във вид забавление, ако включите цялото семейство. Но ако децата ви изнервят с капризите си в магазина, по-добре ги оставете за час-два при някого и вземете само съпруга си, чиято мъжка сила ще е крайно необходима при носенето на торбите, най-малкото.

Следва

Коментирай