Семейство

Седмица на черните и бели трюфели

24.01.2005г. / 18 32ч.
Аз жената
Седмица на черните и бели трюфели

24 – 30 януари 2005 г., от 19:00 ч.

Ресторант “Сезони” на х-л Hilton София Ви кани да опитате специалитети от черни и бели трюфели. Насладете се на вариация от гъши дроб и сос от трюфели и Мадейра, супа от кестени с трюфели, печено филе от дяволска риба, мариновано с трюфел върху рагу от леща, щрудел от трюфели и козе сирене със сос от смокини и малини и много други невероятни изкушения, приготвени от главния готвач Андре Токев.

Любопитни факти за трюфелите:

  1. В Европа трюфелите се събират с помощта на женски прасета или “трюфел” кучета, които могат да усетят силната миризма на узрелите трюфели под земята.
  2. Само около 120 тона трюфели се произвеждат годишно в целия свят.
  3. Докато белите трюфели могат да се консумират сурови, черните трябва да се сготвят.
  4. Черните трюфели са много ароматни и пикантни. Белите трюфели имат пронизващ, леко чеснов аромат.

За повече информация относно седмицата на бели и черни трюфели в ресторант “Сезони”:

Ресторант “Сезони”
Тел.: 02 933 5062
Факс: 02 933 5015
E-mail: FB.Sofia@hilton.com
www.hilton.bg

Коментирай
Свободно време