Семейство

Хайде на куклен театър!

01.02.2005г. / 15 02ч.
Джадала Мария
Хайде на куклен театър!

Не знам дали са ви водили като малки на куклен театър, но за мен в моето детство това бе един от любимите ми моменти! Притъмняването на залата, светлините, актьорите зад куклите, куклите като живи – вълшебство!
Сега съм майка и водя децата си на куклен театър и отново открих магията на това място. Мисля, че децата ми също! Ходим всяка седмица.
Постановките, които се представят този сезон из столичните куклени театри са чудесни! Изкусно направените и раздвижени от актьорите кукли и занимателните сюжети развиват въображението на децата, работят по посока утвърждаване на ценности, обучават, а успоредно с това забавляват малките. Героите са различни, често се ползват модерни, алтернативни средства, неща, които изключително забавляват, смесват се песни и танци, с музика, цвят и светлина. Дори да не можете да си представите как детето ви ще стои един час мирно – повярвайте, това се случва даже и с по-палавите деца.

Какво по-хубаво от това да се създаде една любов към театъра още от най-ранно детство и една семейна традиция да се посещава редовно това пълно с емоции и вълшебство място! Да, предполагам някой ден и моите деца ще си спомнят с умиление, точно така, както си спомням аз сега кукления театър от моето детство!

Ето и малко помощна информация:
Къде: Централния куклен театър (програмата му всеки месец можете да откриете на www.Az-Deteto.com), Ариел театър (програмата му всеки месец можете да откриете на www.Az-Deteto.com), Ателие 313 (в Красна Поляна), Учебен куклен театър на НАТФИЗ, Театър 199, кино Арена, Патиланци, Смехорани.
От колко часа: Има много места, където основно през уикенда се правят представления – с разнообразни часове – 10.30 е най-ранния – за Централния Куклен театър, 11 и 11.30 са останалите, а някои и 16.30.
На каква цена: Цените на билетите са символични и напълно достъпни за всеки. Те варират между 1 лв – в Учебния куклен театър на НАТФИЗ до 3 лв. в Централния куклен театър, а повечето частни са на цена от 2 лв.
За каква възраст: На повечето постановки е дадена подходящата възрастова група – основно между 3 и 7 години. Това не пречи в салоните да се виждат как с внимание следят действието и по-малки деца – на около 2 годинки, както и на по-големи, а разбира се и на съпровождащите ги майки, татковци, баби и дядовци.

Коментирай