Семейство

Да накараме децата да пият повече вода

11.07.2011г. / 09 06ч.
Аз жената
Да накараме децата да пият повече вода

Хидратацията е много важна, особено през лятото, когато всички се потим в жегите. На децата и водата е добре да се обърне особено внимание в горещите дни. Признаците на обезводняване включват главоболие, отпуснатост, мускулни спазми и раздразнение. В по-сериозни случаи се стига до шок и се налага медицинска намеса. За да имат добър тонус децата внимавайте за следните неща:

1. Обикновено сме дехидратирани преди да усетим жажда. Така че е важно пиенето на вода да е част от режима на децата, а не да е следствие от това как се чувстват. През наистина горещите дни нека всички да получават напитка на около 1 час. Ваша е задачата да им напомняте да пият вода, тъй като те няма да пият достатъчно, ако ги оставите сами да решават.

2. Често бъркаме глада с жаждата, имайки предвид колко често си правим малки закуски. Понякога децата искат да хапнат, а всъщност трябва да пийнат нещо. Обърнете внимание на това какво и колко ядат и ако сметнете, че са се нахранили достатъчно им предложете напитка, а не закуска.

3. Твърде често децата предпочитат сладки течности като подсладени газирани напитки или плодови сокове от кутия вместо вода. За да превърнете водата в нещо повече, специален коктейл например, изстискайте в чаша вода малко лимон, портокал или лайм. Ако това не е достатъчно напълнете половината чаша с фреш, а другата половина с вода, в краен случай газирана вода. Така те ще си мислят, че пият газирано безалкохолно, а всъщност ще поемат витамин C от истински плодов сок, без захар, оцветители и т. н.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
didatzeni ( преди 11 години )
Не съм съгласна с прекомерното пиене на вода.И какво е това-навсякъде да се пише едно и също,че хората били жадни,а се хранили.Е,значи аз съм *** и не мога да разбера кога съм жадна и кога гладна? На кг/телесна маса за мен е нормално 30-35мл.вода.Защото с ханата хората поемат и течности,не само сухо вещество,нали? В горещините може малко да се увеличи количеството вода,но ако сме жадни.А за о/уливането с вода не го приемам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар