Семейство

Пишете ли домашни с децата?

21.09.2011г. / 09 04ч.
Вергиния Генова
Пишете ли домашни с децата?

Училището започна и с него купищата домашни. Колкото повече се сблъсквам с училището, толкова повече домашните ми се струват прекалено много, а в крайна сметка качеството на българското образование пада. Дори на страничен наблюдател тази закономерност ще му се види странна.
А отговорността за домашните остава в децата и от там в родителите.
Много деца от малките класове посещават занимални и родителите нямат грижа да проверяват домашните. В този случай обаче е добре да се позаинтересуват, защото може да се окаже, че детето преписва домашните, а не ги пише само, което няма да е добре за неговата самостоятелност.

Ако вие сте този, който се занимава с домашните е добре да следите детето:

Да изгради самостоятелност

Да може само да разбере какво се изисква от него

Да се научи да се концентрира

Да не пише домашните механично

Да учи първо урока и после да си пише домашните, а не обратното. Децата обикновено гледат да претупат домашните, без да са научили урока и губят два пъти повече време.

Колкото по от рано започнат да се подготвят сами за училище, толкова по-лесно ще им бъде за в бъдеще.

Но каквото и да си говорим като стане 8 часа вечерта и домашните не са написани, когато детето клюма глава от преумора, родителите трябва да вземат решение – да напишат те домашните или да се изправят срещу системата – но да блъскаш циментова стена с глава е много болезнено и затова много родители си казват ... – по-добре аз да го напиша това домашно, че да си нямаме проблеми.

А проблемите в училищната сфера се трупат ли трупат.

Прочетете още:

Коментирай