Семейство

Полезно ли е да си гледаме куче?

26.01.2012г. / 10 56ч.
Вергиния Генова
Полезно ли е да си гледаме куче?

Полезно ли е да си гледаме куче? Зависи кого попитате. Ако попитате заклетите кучкари ще ви кажат, че животът е немислим без куче.
Напълно споделям това мнение: обхваща те депресия, не ти се излиза сам на разходка, чувстваш се нещастен, самотен, отхвърлен. И това при равни други условия.
Всичко останало е същото, само кучето го няма. Все едно близък член на семейството си е отишъл. И реално погледнато е точно така.

Когато кучето е болно, все едно детето е болно. Може да се поболееш от притеснение и мъка. Животните не говорят с думи, но погледът им казва всичко.

Следващите редове са стандартни, за хората, които търсят полза от присъствието на домашните любимци у дома. Лично аз не съм установила дали тези ползи са валидни за мен и честно казано не ме интересуват, но знам, че без кучето сърцето ми се къса от мъка.

Ползите от присъствието на кучето у дома са много повече от това, че пази имота ви, ако изобщо го прави!

Биополето на кучето активно ви зарежда с позитивна енергия. Дори само да го галите, да го почесвате по ушичките или коремчето, или то да ви гледа мило в очите.

Някои смятат, че кучетата помагат за лечението на неврози, истерии, при профилактика на сърдечносъдови заболявания. Разходката с куче е много добър начин за профилактика срещу инсулт и инфаркт.

В семейства с кучета скандалите и конфликтите се преодоляват по-бързо, по-лесно и по-безболезнено. Децата растат по-свободни, по-жизнерадостни и по-щастливи.
Според редица изследвания, кучето прави човека по-уравновесен, по-отговорен, по-уверен и по-общителен.
Ако искате някой да ви обича, да ви вярва безусловно, трябва да имате за приятел именно куче. Ползи от присъствието на кучето в живота ви много, а вреди – лично аз не намирам.

Прочетете още:

Коментирай