Семейство

Моливчета – мартенички

24.02.2012г. / 19 46ч.
Вергиния Генова
Моливчета – мартенички

На всеки Първи март се закичваме с мартенички от бели и червени конци. Разнообразието е голямо, но все пак човек започва да се изчерпва. А традицията трябва да продължава, въпреки че все по-малко хора се закичват като елхички в бяло и червено.
Може би единствено децата са готови да си сложат всички мартеници, които са получили и да се радват на всяка една от тях.

Тази година реших да им предложа нещо различно – първомартенски моливчета. Може да се направят бързо и лесно, стига да имате достатъчно моливи, които да използвате. Може да са малки, големи, цветни, може да купите и специално за случая, а може да използвате и химикалки. Каквито и да са, все могат да свършат някаква работа, преди да бъдат запокитени в някой моливник.
Може да устроите мини ателие у дома и за час да направите моливчета за всички съученици. Намазвате молива с лепило C 200 и навивате бял конец. След това вземате конец в бяло и червено и мъниста и украсявате.

Моливчета са подходящи мартеници и за учители, архитекти, за бабите, които решават кръстословици с молив и за каквито и да са други хора, които все още използват моливи и химикалки.
Ако украсите съвсем малък молив, може да му сложите и безопасна игла и да се носи като истинска мартеница.

Украсеният първомартенски молив носи пролетно настроение, пък и дори за кратко може да бъде използван за написване на някое домашно, а в комбинация с първомартенски моливник създава цял първомартенски кът на бюрото.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време