Семейство

5 причини да отложите сватбата

19.10.2012г. / 14 51ч.
Надежда Маринова
5 причини да отложите сватбата

Според изследвания, бракът по сметка води до щастлив съвместен живот, но други проучвания твърдят, че бракът по любов е по-траен. Има още няколко причини, които трябва да имате предвид, защото иначе може да се почувствате некомфортно в семейното гнездо. Постепенно на повърхността на отношенията ви могат да изплуват неподозирани проблеми, които да доведат до развод или още по-лошото – да живеете в нещастие.

Искате бебе

Искате да си имате бебе, но не сте сигурна дали наистина това е мъжът на живота ви. Не рискувайте, доверете се на интуицията си, въпреки, че може би ви обвиняват, че не сте решителна.

Вече сте бременна

Въпреки че сте бременна, се колебаете дали искате да се омъжите за този човек. Нали си представяте как се живее с нелюбим човек! Изчакайте, поживейте заедно, дайте си пробен период – винаги може да сложите един подпис в общината.

Всичките ми приятелки са омъжени

Вие не сте на състезание, за да се равнявате с другите – на коя когато й дойде късметът. Отдавна минаха и времената, когато в малките общности одумваха преминалите годините за сватба жени. Не пришпорвайте съдбата – решението за встъпване в брак трябва да е рационално, а не емоционално, защото „Всички така правят“.

Родителите те притискат

Има родители-деспоти, които командват децата си, дори когато вече са станали възрастни. Дежурната реплика е: „Хайде, искам да се порадвам на внуци!“. Но това е вашият живот и за да сте щастлива и отговорна за него, постъпвайте както намерите за добре.

Бягство от родителите

Искате да избягате от тираничния родител – майка или баща, но често попадате от „трън та на глог“. Сватбата не е бягство, а уютно местенце за двама души, които се искат, обичат и уважават. Една от най-често разпространените грешки, които младите момичета правят. Така на 18, 19 години, че и по-рано се озовавате с мъж и бебе на ръце и се чудите какво да правите.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай