Семейство

Подарете книга на Хелоуин

24.10.2012г. / 11 19ч.
Вергиния Генова
Подарете книга на Хелоуин

Хелоуин отдавна е със статут на празник и в България. Оплюван от по-възрастното поколение и очакван с приключенско настроение от по-младите. Дали ни харесва или не, дали го одобряваме или не – всеки си има мнение и право да го каже.

Най-смешното и може би най-тъжното е, че засенчи по важност – Деня на българските будители. Децата са доволни, че ще са ваканция и ще могат да играят, маскирани на воля. И дори няма да се сетят, че е ден на българските будители. И как да се подсещат – ако няма нищо организирано от училищата по този случай.

Родителите могат да изкомбинират някакъв двоен празник.

Музей + хелоуинско парти
Театър + парти
Книга + парти

Имайки предвид обаче, че 1 ноември е работен ден, предишните писания са си само добри пожелания. Ако нямате луди приятели или деца на възраст за маскени партита – 1 ноември си е един най-обикновен ден.

Все пак, ако решим да оставим децата сами е добре да им направим поне един тиквен фенер, за да не се порежат сами. Или поне да им покажем как се прави, за да няма инциденти.
Ако сме предвидили вечерно парти у дома, трябва да се приготвим с украсата и менюто още от уикенда. Хубаво е, че каквито и гнусно-вкусни гозби да направим няма да престояват дълго. И разбира се е важно да се измислят и реализират хелоуински костюми. Най-големите ентусиасти за маскаради, вече са започнали работа по визията. Ако и вие сте всред тях е време. Ако ще сте само потърпевш от цялата тази дандания, която всъщност в България не се разпростира като че ли по-далеч от дома, от детския клуб или от дискотеката, просто купете един плик каквито и да е бонбони и сте готови за този ден.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай