Семейство

Родителството като игра – лекция на д-р Лари Коен в София

Предстои лекция в София на д-р Лари Коен, игрови психотерапевт и автор на книги за родители.

09.11.2012г. / 16 36ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Доктор Лари Коен е психолог и специалист по игрова терапия и автор на една от петте най – четени в света книги по темата за модерно родителство – Playfull Parenting. Той ще гостува за първи път в България, за да представи своите доказани методи за общуване с децата чрез игри и ще ни научи как да бъдем ефективни и ентусиазирани родители.

На 15 декември 2012 в Интер експо център – София Лари Коен ще представи семинар на тема „Родителството чрез игра“, в който ще предаде своите знания за изграждане на сила и увереност в децата.

Светът на децата е изцяло изпълнен с игри, а за родителите това е сигурният начин, чрез който ще бъдат заедно, ще се фокусират във връзката си с тях и ще изградят уверени личности, следвайки детето си, с много смях и забавления.

Родителите знаят, че играта е детска работа, но тя не е само за деца. Игрите са основа за нов и креативен подход към родителството . Книгата на Д-р Лари Коен е гид към използването на игрите, за изграждането на силни и уверени деца.

Лари Дж. Коен е психолог и специалист по игрова терапия. Той има своя частна терапевтична практика, говорител е и консултант на много държавни и частни училища и редовен участник във форуми за родителство. Организатор е на уъркшопи за възпитатели в училища и детски занимални. Има редовна рубрика в образователната преса, която му носи наградата „Златна палма“ през 2003. Автор на много статии в популярни и научни списания, Лари Коен е представил своята работа и на много професионални конференции, лекции и публични изяви. Д-р Коен отговаря и онлайн на запитвания относно детското възпитание на хора от цял свят на Nicklr.com.

Завършва Хавърфорт и защитава докторантура по клинична психология (университета Дюк.)След стаж в университета Тюлан започва проучване и частна практика в Медисън. Сред иновациите в начина му на лечение са включени групи от мъже, които живеят с жени-жертви на сексуално насилие, както и групи за мъже-жертви на сексуално насилие.

Цялостната му работа с деца, родители и жертви го насочва да пише за отношенията между хората.

В книгата Playfull Parenting, Лари Коен предава на родителите знанието как да общуват с децата си и с много убедителни примери обяснява защо играта е начинът да общуват и откриват живота около тях. Децата използват игрите, за да научат за света, за да споделят дълбоко таени чувства, да се сближат с хората които обичат, да се справят с трудни ситуации и как да изпускат напрежението. Книгата помага на родителите да овладеят силата на играта, да бъдат с децата в техния свят на игри и да ги използват като мощен инструмент за общуване, възпитание, преодоляване на трудности и страхове.

Лари Коен стои зад все още радикалната теза, че децата са индивидуалисти, които заслужават уважение и търпение, докато се адаптират и напредват в обкръжаващият ги и стресиращ свят: „Вместо да се опитвате да подчините децата, по-добре е да се опитвате да ги учите да преценяват добре сами“.

Какво ще научим децата чрез методиката на Лари Коен:

  • да изразяват и разбират емоциите си;
  • да преодолеят свенливостта и страховете си;
  • да бъдат смели и да уважават различията ;
  • да преодолеят конкуренцията от братя и сестри чрез игра;
  • да общуват без битки за надмощие.
  • Коментирай