Семейство

Различни езици ли говорят мъжете и жените?

Жените казват едно, мъжете разбират друго

29.11.2012г. / 16 14ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

„Мъжете са от Марс, жените – от Венера“ казва американският писател Джон Грей. И наистина, не ви ли се е струвало понякога, че любимият ви говори и разсъждава на език от друга планета? Ако това ще ви успокои – съмненията са взаимни. В очите на половинките си от време на време приличаме на същество, отдавна поело свой собствен път на еволюция, ангажиращо съзнанието си с прекалено много незначителни мисли и усложняващо действията си и пътя за постигане на целите си.

Свързани статии

Когато сте с приятелки, обърнете внимание на нещата, които най-често са причина да се оплаквате една на друга. „Той не ме изслушва. Той не разбира колко ми е трудно. Понякога си мисля, че е коравосърдечен. Проблемите ми не го трогват.“ Формулировката на тези откровения едва ли е същата, но в съдържанието им със сигурност е.

Емоционалността е качество, много характерно за представителките на женския пол. По време на спор те са тези, които по-често се влияят от това как се чувстват: кое ги натъжава или радва, ядосва или успокоява. Въпреки рационалното мислене, което една домакиня и самостоятелна жена в един момент придобива, чувствата са водещ фактор за реакциите й. И загрижеността й не само за собствените чувства, но и за тези на ближните. По-често страдаме от скрупули и се влияем от чуждото мнение – факт!

Мъжете не отстъпват по чувствителност, но не я показват до такава степен. Сякаш инстинктът за самосъхранение е водещ при тях. Ако някакъв проблем е налице, то за разрешаването му се търси обективен вариант, който няма да предизвика драми, нито ще бъде съобразен с нечии интереси. Почти.

Именно заради тези различия може да ви се стори, че любимият ви не приема проблемите ви твърде насериозно или че подценява своите.

Представете си, че сте дует. Произведението, което пеете заедно, представлява взаимоотношенията ви. Открийте своя ритъм и тоналност и няма да има нужда от думи, за да комуникирате. Ако и двамата следвате честотата, на която трепти връзката ви, хармонията няма да е недостижима.

Опознайте по-добре характера на другия и не бързайте с изводите. Човекът отсреща има още много мелодии, които да ви изпее.

Коментирай