Семейство

Съпрузи-близнаци – външната прилика увеличава щастието в брака

Големите гърди и дългите крака не са на първо място

18.12.2012г. / 09 45ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Като поживеят известно време заедно мъжът започва да прилича на жена си и обратното. Има и друга версия – мъжете харесват жени, които външно приличат на тях.

Учени от изследователския институт за еволюция във Франция обясняват в какви жени мъжете се влюбват и защо подсъзнателно са привлечени от определена категория дами. Тук дългите крака и големите гърди не играят съществена роля.

В изследването взели участие няколкостотин доброволци. Мъжете трябвало да изберат няколко красиви жени по снимка. Около 45 % от мъжете посочили дами, които имат същия цвят на очите, косата, формата на устните и брадичката като техните.

Проучването включвало и съпоставка на 100 семейни двойки с минимум едно дете, от което била видна следната закономерност: партньори с повече сходни черти във външността, се чувстват по-щастливи в брака. Подсъзнателно човек винаги се стреми и привлича към подобния на себе си.

В подкрепа на това твърдение се включват френологията, физиогномиката и астрологията – макар намирайте се в нишата между езотерика и наука, те обясняват защо някой двойки се разбират добре, докато други живеят във всекидневни конфликти.

Коментирай