Семейство

Защо мъжете се женят?

Жененият мъж тежи повече от ергена

10.01.2013г. / 17 17ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мъжете се женят, когато дойде „сляпата неделя“ – казват старите баби. Възможен е вариантът и „когато бебето е на път“ или „защото мама настоява“. Варианти всякакви, но при всички случаи жененият мъж си тежи на мястото много повече от ергена. В буквалния смисъл – съпругът винаги напълнява след сватбата.

Свързани статии

Кое му е толкова страшното един мъж да мине под венчило? На другия ден трябва да стане глава на семейството. Да, но в 99,8% от случаите главата се държи от грациозна и не по-малко умна шия, която знае накъде да се обърне и какво да направи. Така че, ако двамата млади се обичат, в известен смисъл ергенството може да продължи и след сватбата – стига жената да не му стъпи на врата и да му дава достатъчно свобода да диша, за да развива мъжкия си характер. Ако мъжът до вас все още се колебае да ви предложи брак, направете първата крачка вие, все пак живеем в еманципиран свят! И като заинтересувани жени, трябва да сме подготвени какво ни очаква. Ето 5 основни типа на женените мъже:

Мъжът-бебе

Този тип мъже до 18 години ги отглеждат майките им, след това ги предават на отговорно пазене на жените им. Да ги перат, гладят, хранят, разхождат, забавляват сексуално и по всякакви други начини да им угаждат и да правят живота им прекрасен. Може да е глезен, но с малко труд ще го отглезите. Спокойно, всеки мъж подлежи на превъзпитание, стига да попадне в правилните любящи женски ръце. Една година след брака ще се похвалите какъв мъж-мечта си имате!

Мъжът-баща

Той ще ви ухажва, ще ви прави подаръци, ще ви говори за любов, ще се грижи за вас по всякакъв начин. Закрилническото и бащинското му отношение му е в кръвта. Често такива мъже са имали по-малка сестра в семейството или са се грижили за домашен любимец.

Вечният мачо

Той излъчва мъжественост, привлекателност, чар. Дори след сватбата ще продължи да се облича като от списание, ще ви води на разходки, барове, кафенета, театри, кина, гости. Обича светския живот, но ще изисква и от вас да сте му равна по красота и комуникативност.

Домошарят

Възпитан от майка си и от сестра си да обича, да уважава жените и да им помага в домакинството. Ще прави ремонти, ще чисти и подрежда заедно с вас. Нищо чудно да може и да готви. Любимите му вечери са вкъщи, пред телевизора или с малка компания на вкусна трапеза.

Мъжът-диктатор
Той иска като се върне вкъщи чехлите да го чакат пред вратата, да му е сготвено, изчистено и масата сложена. Остава само да вземе дистанционното за телевизора в ръка. И повече не го закачайте. (Ако можете, не се омъжвайте за този тип, освен ако не сте мазохистка или не бягате от властен баща, това дори го има в учебниците по психология.)

А вашият мъж от кой тип е?

Коментирай