Семейство

Кой е виновен за раздялата

Как да преодолеем раздялата с любимия

22.01.2013г. / 17 10ч.
Ана Петрова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Любовта е монета с две страни. Дали ще се задържи на късметлийската си страна зависи изцяло от нас самите. Случва се обаче въпреки усилията, които сме положили, любимият да излезе и повече да не се върне при нас. В подобни моменти съзнанието на човек блика от въпроси без отговори – „Защо се получи така?“, „Къде сбърках?“, “Моя ли е вината?“

С вглъбяване в трагичността на ситуацията не се стига до преодоляване на шока от раздялата. Погледнете нещата и от друга страна – може би това не е бил правилният човек за вас. Преценете обективно връзката си и ще откриете цял низ от случки или знаци, които са били точно потвърждение на това:

Свързани статии

Никога не сте били напълно сигурни в чувствата му. Постоянно се опитвате да надминавате себе си, а от негова страна няма толкова усилия налице. Може би не ви е ценял достатъчно, че да заслужава да е с вас.

Бил е обсебен единствено от кариерата си и вие не сте били негов приоритет. Хубаво е един мъж да може да издържа семейството си, но да поставя работата и професионалното си развитие над отношенията си с най-близкия си човек – това вече е притеснително.

Не сте го „виждали“ като баща на децата си в мечтите си. Жените много повече гледат напред в потенциалното бъдеще. Ако човекът, с когото сте били, не е бил парченце от пъзела на представата ви за идеално семейство, може би е било по-добре да си тръгне.

Опитвал се е да ви излъже, дори и за нещо твърде незначително. Започва се винаги с малка лъжа за нещо дребно. Не става въпрос за благородните лъжи, чиято цел е да спестят негативни емоции на отсрещния, а за малки „измамни“ дела, които разклащат връзката.

Пиел е повече отколкото смятате за приемливо. С времето качествата на човек се затвърждават и много често положителните им качества избиват в нещо негативно. От тази гледна точка, честото пийване (и то по повечко) може да е причина да се радвате, че не трябва да се занимавате с въпросния мъж.

Обиждал ви е пред приятелите ви. Най-неприятните моменти са тези, в които сте сред компания, вие се притеснявате от мнението на приятелите си, надявате се да харесат избора ви за партньор, а той излага и себе си, и вас.

Сексуалният ви живот не е бил задоволителен за вас. Колкото и силна да е една емоционална любов, ако няма физическо отражение, то тя е някак незавършена.

Дори да разпознаете своята история само в две от горните предположения, си струва да я приемете като един добър житейски урок и да отворите мислите и чувствата си към хората, които са около вас с надеждата, че верният човек, вашата истинска половинка очаква да я срещнете скоро. Заключете спомените, обърнете тази страница от живота си и гледайте единствено и само напред.

Коментирай