Семейство

Как ни променят децата

С кои неща ни променя появата на нов член в семейството

23.01.2013г. / 08 15ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Появата на бебе в живота на едно семейство е със сигурност голяма и кардинална промяна. Всички вкъщи, а и близките роднини, дори приятелите, започват да се съобразяват с най-новия член в семейството. Бебенцето веднага става причина за много усмивки, радости и трепет, но как успява да промени двама възрастни, мама и татко, и да им покаже, че светът им вече не е техен, а най-вече негов. :)

Ставаме по-издръжливи на глад, безсъние, умора, изтощение

Свързани статии

Ако преди година някой ви кажеше да станете доброволно в 4 сутринта, бихте му казали, че е луд, нали? А днес дори и не усещате, че не ви е необходима аларма сутрин да се събудите, биологичният ви часовник го прави сам.

Ставаме по-чувствителни към всякакви шумове

Всеки един шум вкъщи, било то и незначителен, като шумът от компютъра, ви правят впечатление. Промяната в равномерното дишане на бебето пък е в състояние да ви събуди, а от шум с подобна сила преди не бихте се събудили със сигурност.

Правим по няколко неща едновременно и то много успешно

Приготвяте млякото или друга храна на детето, в същото време готвите за останалите членове на фамилията, които не са на кърма или адаптирано мляко, помежду другото уреждате следващата консултация с педиатъра по телефона, а наум прехвърляте списъка за пазаруване после... Уау, как не ви става лошо? Няма как, нали, та вие вече сте родител, мултифункционална личност, която работи, отглежда дете и се грижи за домакинството и за себе си, всичко това с голям успех. Поздравления!

Намаляват егоцентризма ни

Невероятно е как появата на едно същество, което тежи 3 килограма и не е по-високо от 53-54 сантиметра, вече диктува целия ни живот. Това малко създание е способно само за секунди да ни отдалечи от всякаква битова и глупава мисъл, която ни е тормозила. Без усилия, само с един свой поглед ни кара да забравим за собствените ни нужди и желания, защото най-важното е наистина то да е добре и това е достатъчна причина да сме щастливи.

По-усмихнати сме

Доказано е, че хората, които имат деца, са в пъти по-усмихнати от бездетните двойки. Но не са и нужни кой знае какви проучвания и статистики – та това е повече от ясно. Когато сутрин те буди малко човече с 24-каратова усмивка и сладко гукане, как няма да се усмихваш непрекъснато. И за да не изглеждаме като безкрайни оптимисти, трябва да признаем, че децата могат да създадат много проблеми на родителите си. Могат да ги провокират, да ги ядосват понякога, но важното е, че са неизменна част от нас самите и винаги са причина за най-хубавата част от живота ни.

Коментирай