Семейство

Чудото на социалните мрежи – жена намира биологичната си майка!

Социалните мрежи са най-добрите детективи

01.02.2013г. / 14 00ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Израснала в приемно семейство, Дженес Саймънс, 21-годишна жена от американския щат Юта, три години безуспешно търси своята биологична майка. Един ден решила да опита късмета си във Фейсбук.

Свързани статии

Публикувала на страницата си подробна информация за себе си : че е родена на 17 ноември 1991 г. в регионалния медицински център в град Прово. Родителите й, които тогава били на 16 години, са й дали рождено име Уитни. Дженес приложила и бебешка снимка.

Три дни по-късно биологичната й майка й се обадила.

Постът бил видян от 135000 души и събрал повече от 12000 харесвания. Коментар към него оставили 89 човека, които й пожелавали успех в търсенето. Младата жена получила около 30 електронни писма с предложение за помощ и с адреси на сайтове, които търсят родителите на сираци.

Но най-важното – на публикацията се отзовала жена, която познавала истинската майка на Джес като й изпратила снимка на жената с бебе в ръце и предполагаемите й координати.

Джес била стигнала до отчаяние от бюрократическите спънки, когато добрата новина я окрилила. От страницата си тя препоръчва на всичките си приятели с подобни проблеми да използват Фейсбук като най-добрият „детектив“.

Коментирай