Семейство

Какви са правата и отговорностите на децата и родителите в интернет?

Кръгла маса „Права и отговорност в интернет“

01.02.2013г. / 16 00ч.
Аз жената
Какви са правата и отговорностите на децата и родителите в интернет?

Световният ден за безопасен интернет – 5 февруари 2013 – ще бъде отбелязан у нас с кръгла маса „Права и отговорност в интернет“ в Прес Клуба на БТА, София. Дискусията е част от информационната кампания „Сърфирам безопасно“.

В конференцията ще вземат участие родителски асоциации, експерти от ИТ индустрията, представители на бизнеса, медии, ученици и учители. Ще участват още: Жюстин Томс – председател на фондация БГ сайт, Георги Апостолов – Национален съвет по безопасен интернет, Мария Дуковска – главен редактор на Az-jenata.bg, Севдалина Василева – управител Retail Banking, Alpha Bank България

Целта на инициативата е да акцентира на превенцията на децата между 6 и 12 годишна възраст от рисковете и опасностите, които крие интернет пространството и да привлече все повече отговорни родители и учители, които да се грижат за нейното прилагане.

Конференцията на 5 февруари ще постави началото на серия от дейности и активности през месеца. Инициативата предвижда в месеца за безопасен интернет още открити уроци в няколко училища в София, Варна (15 февруари) и Пловдив (22 февруари), с прожектиране на филма „Сърфирам безопасно“ и отворена дискусия с учениците. Всяко от децата, участвали в откритите уроци ще получи и книжката „Сърфирам безопасно“.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
детелина ( преди 11 години )
Малко позакъснели, но много необходими дебати. Дано да произлязат от тях добри решения, които да намерят бързо приложение. Все пак поздравления за организацията и избора на темата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време