Семейство

Баби се правят на ангели и плашат минувачите

100 евро глоба за баби, които търсят забавление

03.02.2013г. / 08 10ч.
Ивет Лолова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Имат ли удоволствията възрастова граница? Има детски площадки с люлки и пързалки, също и такива за домашните ни любимци – кучетата. Вече на няколко места – в София и в страната има безплатни спортни площадки с фитнес уреди на открито – за деца, тийнейджъри и възрастни. Няма обаче люлки за майки с бебета, нито за баби и дядовци с внучета или без внучета. Металните конструкции и размерите на седалките на люлките са изчислени за деца до 12 годишна възраст. Това са годините, до които радостите са разрешени.

Свързани статии

В Италия глобили 56-годишна жена за това, че въпреки предупредителната табела се качила на детската люлка, за да се полюлее. Според местна наредба ползването на детските площадки е разрешено само за деца до 12-годишна възраст. За по-големите са създадени специални спортно-развлекателни комплекси.

Полицаите я предупредили няколко пъти, но бабата продължила да се люлее заедно с внучето си, като опитала да им обясни, че по този начин прави компания на детето, което иначе отказвало да се люлее само.

„Вдетинената“ баба трябвало да плати глоба от 100 евро, а ако продължава да нарушава забраната, наказанието й ще бъде увеличено.

Друг подобен случай в Русия: Две баби си спомнили детството и младостта, а полицията веднага дошла да провери какво нередно нещо става.

Както се разхождали късно вечерта в парка, двете пенсионерки решили да си направят „снежни ангели“. Легнали в преспите до главната алея и започнали да движат ръцете и краката си, изобразявайки в снега „ангелски криле“.

Играта им не останала незабелязана от минувачите, които помислили, че на жените им е прилошало и са припаднали. Веднага се обадили на Бърза помощ, а оттам уведомили полицията. Скоро на „местопроизшествието“ в град Березовск, Кузбаски район в Русия, пристигнали лекари и полицаи, съобщава РИА Новости.

Униформените мъже се приближили и видели двете жени, които лежали на земята. Бабите били много учудени, като разбрали какво се е случило, но това не помрачило прекрасното им настроение. Полицаите ги вдигнали, помогнали им да се изтупат от снега и ги изпратили до домовете им.

В унисон със застаряващото население в целия свят сигурно е дошло време за преоценка и пренастройка на общественото мнение, че животът не свършва с пенсионирането. Дано да дойде скоро времето, когато на детските площадки ще сложат надписи: „Позволено за деца, майки, татковци, баби и дядовци!“.

Коментирай