Семейство

Коледната приказка на един детски лекар

03.01.2006г. / 17 35ч.
Аз жената
Коледната приказка на един детски лекар

Аз вярвам в чудеса. От малка обичам приказки – Братя Грим, Андерсен и т.н. Вярвам, че има и Дядо Коледа. И той ни посети. Работя с деца. Детски психотерапевт съм. Идват деца с много разбити сърца, както се изрази едно от тях – Владимира.

На повечето от тях аз подарих преди Коледа по един малък ангел хранител – да ги пази, да ги прави по-силни, да помага на истинския, както всяко дете си има по рождение. А на това, което нарисува своето голямо разбито сърце подарих голямо чисто бяло със снежинки ново сърце.

Написахме и писма. Първото, което получих от Дядо Коледа, дойде преди няколко дни. И наистина се убедих, че червендалестият весел старец съществува, идва в края на всяка календарна година. Помага ни да станем по-щастливи и да ни припомни, че всеки сам пише своята коледна приказка.

В моята коледна приказка има едно малко задружно семейство. Има и лекарски кабинет с малка елхичка подарена ми от журналистките Ани и Ваня – за да краси кабинета, в който работя.

В моята коледна приказка има и д-р Маргарита Славова, която за коледа ми подари книгата "Библейския код". Чрез която почнах да разбирам, какво правя долу на Земята и още повече да вярвам в чудеса.

В моята коледна приказка има и малка светеща елха, пред която реших да се снимам с талисмана, който Дядо Коледа ми подари – неговият малък образ и писмото от него.

В моята коледна приказка има и ангел. Този ангел го сънувах на Рождество. Той ми даде някои съвети. Каза ми да съм смела, да съм храбра, да помагам на децата, на всичките – и със здрави и с разбити сърца, защото Дядо Коледа така му е поръчал. А се оказа, че той е живял наистина преди около 2000 години в скандинавските страни. Ходил е с червени дрехи, пускал е подаръците през комина, помагал е на просяците. Т.е. духът му идва всяка коледа. И много помага.

Той подсети Ваня и Ани да купят малкото коледно дърво, за да украсим кабинета. Той подшушна на д-р Маргарита Славова за "Библейския код". Той изпрати чрез ангела голямото ново бяло сърце за момиченцето Владимира, едно малко тъжно момиченце на 9г. Преживяващо нещо ужасно и нарисувало ми огромното си разбито плачещо сърце, точно в седмицата срещу домашното насилие. За Коледа то получи чисто ново бяло като сняг сърце, послание от Добрия старец, за да не страда повече и да стане силна през 2006 година. Той ми изпрати своя малък образ талисман, за да вярвам още повече, за да не се отчайвам през сметките за тока, битовите неразбории и непочтените постъпки. Той ми изпрати ангел, от чието присъствие аз да съм истински щастлива.

Това е Коледа в моето семейство. Дядо Коледа, аз ти благодаря. Събирай сили за следващата година. България има нужда от теб. За да няма разбити сърца, за да няма деца без подаръци, за да има по-добри хора. Тогава ангелът на България ще бъде един от най-силните, такъв, какъвто хората го заслужават.

Моето семейство, това е България! Затова написах тези редове за Дядо Коледа по този начин. Затова пожелавам вълшебства на всички, четящи тези редове, през следващите 365 дни!

Коментирай