Семейство

Как да си направим великденска трева?

Бързо, евтино и лесно

15.04.2013г. / 16 00ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Знаете че за Великден, почти като за Коледа продават всевъзможни неща – пиленца, зайчета, кошнички, кокошчици... свят да ти се завие. Та даже и хартиена трева в различни вариации. Всички сме си купували – не е скъпа, но пък можем да си направим и сами, вместо да ползваме китайската.

Свързани статии

Най-лесният начин, който знам е да използваме онези уреди, които ги има във всеки себеуважаващ се офис. Аз постоянно им забравям името и само, за да не звуча голословно направих справка – наричат се шредери. Иначе поне аз ги наричам „гризачки“. „Ще гризнеш ли тоя документ?“ Мисля си, че този прякор много им отива и веднага разбираш за какво иде реч.

Та въпросните гризачки, които сигурно повечето от вас познават до втръсване – досадно си е да унищожаваш документи, защото много от въпросните гризачки са естети и не ядат по повече от два три листа наведнъж, иначе се задавят. Та може би поради тази причина не се използват много-много в учрежденията, а иначе безспорно са много полезни. Ако ги използвахме по-често може би по-рядко щяха да откриват в кофите за боклук лични данни на най-различни, нищо неподозиращи за това хора.

Моят призив е използвайте въпросните гризачки по предназначение, а по Великден и за да си нарежете хартиена трева за украса.

Знаете, че шредерите имат няколко опции за унищожаване на хартията – всяка от тях може да ви послужи.

Трябва да си купите цветна хартия. Ако сте традиционалисти и смятате, че тревата може да е само зелена, значи определено вземете зелена хартия.

Може да я нарежете на дълги ленти или на малки късчета. Лично на мен дългите ленти повече ми харесват. Може да се използват и за квилинг техника.

А с малките тревички може да украсите картички или просто да ги изсипете в купата с яйца.

Дори да нямате под ръка шредер, спокойно може да си нарежете листчета с ножица или с макетен нож. Е, вместо една минута ще ви отнеме много повече време, но ако сте го решили нищо не може да ви спре.

Все пак е добре да използваме постиженията на цивилизацията, така че възползвайте си и си нарежете доволно много хартиена зелена трева.

Коментирай