Семейство

5 типа хора, които ви пречат в живота

Приятелите, които не ви помагат с нищо

03.07.2013г. / 13 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В живота си се срещаме с много хора. Някои от тях ни стават близки, други не. Късметлии сме тогава, когато срещнем повече сродни души и те станат наши приятели. Привилегия е да намерим хора, с които да свържем съдбите си и да споделим живота си завинаги. Но по пътя, търсейки тези важни за нас същества, попадаме и на някои, които не са ни толкова полезни и могат само да ни пречат в живота.

Офис другарчета за клюки

Любимите ви колеги, с които не спирате да клюкарствате зад гърба на други, не толкова любими колеги или пък шефовете ви. Само че замисляте ли се колко негативна енергия трупате във вас, коментирайки другите хора, вместо да прекарвате повече време с тях в полезни и приятни занимания? Тази отрицателна енергия се трупа и във вас, и ще ви прави по-неудовлетворени от живота все повече и повече, гледайки как другите хора се справят, а вие не. По-добре се съсредоточете върху собствените си постижения, вместо да наблюдавате със завист чуждите такива.

Ексгадже, което ви звъни само за секс

Той ви звъни през няколко месеца, обикновено късно през нощта, когато тъпо зяпате профила му в социалната мрежа, съжалявайки за пореден път за раздялата ви. И ето, той ви звъни, идва у вас или вие при него и правите страхотен див секс, както винаги. Но толкоз. На другия ден не звъни, на следващия също и така... А вие продължавате с надеждите, че нещо може да излезе от този омагьосан кръг и той все пак да разбере каква жена е изпуснал. Не, това няма да стане. По-добре спрете нощните подвизи и си търсете човек за сериозна връзка.

Приятелят, който ви съжалява

Със съжаление нищо няма да постигнете в живота. Човек, който само ви утешава, без да ви окуражи е загуба на време. Да, понякога в труден момент имаме нужда от човек до нас, който да избърше сълзите ни. Но ако той не ни стимулира да продължим напред, а само ни съжалява уж искрено, вие нямате нужда от подобни хора около себе си. Само ви спъват и ви пречат да продължите истински напред.

Използвачът

Всеки човек има поне един такъв приятел, с когото да се „похвали“. Човек, който с дни не ви звъни, виждате се рядко, но когато има нужда от вашата помощ или подкрепа, не се свени да ви притесни дори в 2 през нощта. Усещате ли разликата между истинското приятелство и този човек? Не е за вас, по-добре прекратете тази агония, за да не тровите емоционалното си здраве.

„Лошите“ приятели

Това са онези ваши познати и приятели, които само ви забъркват в неприятности. С тях петък вечер никога не е просто забавление в нощен клуб, а задължително свършва с много лошо пиянство, кавги по заведенията и понякога дори с бой или поне заплаха за саморазправа с други пияни същества, които сте срещнали по пътя. Тези приятели с лошо влияние може да изглеждат готини, когато сте били на 16 години. Но като сте зрели личности, с работа, семейство, ангажименти, подобни приятели само ви вредят.

Коментирай