Семейство

Идеи за лесни летни забавления за децата и техните приятелчета

Направете си домашни близалки от диня или други плодове

30.07.2013г. / 11 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

През дългите летни ваканции в дома си каним приятелчета на нашите деца и братовчеди, които остават да пренощуват или се задържат за няколко седмици. На децата бързо им омръзват игрите. На родителите се пада голяма част от задължението да измислят различни активности, с които децата да се забавляват.

Свързани статии

Ето няколко интересни предложения, с които и вие да се забавлявате, играейки с децата.

Купете балони и ги напълнете с вода. Излезте в градината или отидете в парка. Време е забавното замеряне с водни балони да започне. Това не само ще ви разхлади, но и дълго време ще разказвате за него.

Ако живеете в къща и разполагате с голям двор, може да си организирате вечер, в която да пренощувате в палатки. Децата намират това за приключенско. Ще гледате звездите, ще ловите светулки.

Направете къщички за птици от стари кутии, глинени съдове. Закачете ги на дървото в градината и очаквайте вашите нови приятели.

Отидете на пикник сред природата. Нека децата вземат активно участие в приготвянето на сандвичите. Там може да поиграете на фризби или федербал.

Направете си домашни близалки от диня или други плодове. В магазините с принадлежности за дома се продават специални формички за такива близалки. Направете динята на пюре, изсипете я във формичките, поставете дървена или пластмасова пръчица, която да ви служи за дръжка на близалката и поставете за около 2 часа в камерата.

Едно от най-добрите забавления си остава надуваемият басейн. Ако не разполагате с двор, в който това да се случи, просто посетете градския плаж.

Направете си сладко от любимите плодове. Купете плодове по избор или ги наберете от градината и нека приготвянето на сладко да започне. След като е готово, на тръгване може да дадете на малките си гости по едно бурканче, с което да се похвалят, че те са направили.

Играейки с децата ще ви хрумнат още весели идеи, а домът ви ще бъде най-оживеното място през летните дни.

А ето и още игри за навън от детския ни сайт.

Коментирай