Семейство

Звездата от "Бягство от затвора" Уентуърт Милър призна, че е гей

Актьорът обяви публично, че е хомосексуален

22.08.2013г. / 17 40ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мъжът, по който милиони жени припадаха покрай сериала "Бягство от затвора", звездата Уентуърт Милър направи фантазиите им на пух и прах с публичното си признание, че е хомосексуален. Актьорът хвърли "бомбата" в открито писмо към организаторите на филмов фестивал в Русия. Милър беше поканен като почетен гост на фестивал в Санкт Петербург, но отказа да присъства заради приетия през юни закон в Русия, с който се инкриминира пропагандирането на хомосексуализма в страната.

Отказът му от участие беше публикуван на сайта на групата MAAD, която следи медийните изяви на гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални.

"Благодаря ви за любезната покана. Като човек, който е имал удоволствието да посети преди Русия и да се впечатли от древната й история, бих бил щастлив да отговоря положително. Но като гей ще отклоня поканата", пише Милър до директорката на фестивала Мария Авербах. Актьорът добавя, че бил дълбоко притеснен от отношението на руските власти към хомосексуалистите и не би искал да посещава страна, "в която на хора като мен изначално се отрича основното им право да живеят и обичат открито".

Милър стана световно известен с образа си на попадналия в затвора строителен инженер Майкъл Скофийлд от сериала "Бягство от затвора" /2005-2009 г./, който беше излъчван и у нас. Напоследък се изявява като сценарист и е автор на сценария за трилъра "Stoker" с участието на Никол Кидман.

Снимка: Reuters

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
роза ( преди 10 години )
И ти ли Уентуър, и ти ли ? Мъже не останаха, пуста му работа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 3 rate down comment
Иво ( преди 10 години )
Браво, Уентуърт !! За този закон не знаех, но ми звучи долен и налудничав. Какво друго може да се очаква от скапаните руснаци!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар