Семейство

Причините да разлюбим половинката

Топ 5 на най-честите причини

13.09.2013г. / 15 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Когато настъпи момент, в който не чувстваме удовлетворение от връзката с партньора, започваме да си задаваме въпроси „Къде сгреших“, „Какво стана“, „Къде направих грешка“ и старателно започваме да търсим момента, в който вазата се е счупила.

Някъде там, във времето, доверието и привързаността са губили постепенно мястото си в сърцето на единия от двамата, но ако другият не е имал време да усети липсата, разривът става непреодолим, за съжаление. Ако вие сте все още на път, по който срещате любов и взаимност, не ги губете, а бъдете нащрек за всяка пукнатина във връзката, която може да ви отдалечи от половинката ви.

Причините, разбира се, могат да бъдат най-различни, но сред най-често срещаните са:

Излъгани надежди

В началото на връзката ви сте имали определени очаквания, които обаче в един момент са се оказали неоправдани. Чувствате се излъгани и постепенно губите доверие в партньора. Ако не е прекалено късно и все още чувствате любов, опитайте се да поговорите с него. Изяснете чувствата си и му споделете откровено, че сте имали други очаквания за вас двамата. Ако и той чувства искрена любов, ще се постарае да изпълни обещанията, които ви е дал.

Прекалена ревност

Ревността понякога може да бъде много полезна за оздравяването на връзката. Но само ако е в малка доза, без да наранява и обижда. Когато обаче границата се премине, скандалите, преследванията, обвиненията станат ежедневие, раздялата е само въпрос на време.

Неприятна изненада

Разбирате нещо за партньора си, за което никога не сте подозирали. Това може да е препъникамъкът във вашата връзка. Особено ако неприятната новина е достатъчно сериозна, за да промени начина ви на живот. Когато доверието е излъгано, трудно се намира път назад...

Скука!

Една от най-често срещаните причини за раздяла между двама души безспорно е рутината. Допуснете ли скуката да заеме главно място в дома ви, то разривът в отношенията ви е неминуем. Потърсете варианти, за да върнете тръпката и разнообразието. Никога не е късно да се поправят нещата, ако има любов!

Прекалена обич, но не и страст

Свързани статии

Дотолкова сте свикнали с половинката си, че я приемате за част от себе си. Обичате го, уважавате го, той е най-добрият ви приятел. Дотук прекрасно, но какво се случва в леглото? Изпитвате ли още страст и влечение към него или го приемате като добър другар? Ако е второто, нещата помежду ви определено не вървят в романтична посока...

Спирате да общувате

Никога не спирайте да комуникирате и да споделяте. Намирайте време само за вас двамата, в което да си кажете болката, радостта, съмненията, страховете. Може да са само 10-15 минути на ден, но това да са вашите минути, в които само вие двамата имате значение. Спрете ли да говорите, връзката ви е обречена.

Коментирай