Семейство

Лесни рецепти за бебешки пюрета

От кухнята на мама!

09.10.2013г. / 17 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

След 4-месечна възраст бебетата започват да приемат различни вкусни пюренца. Някои майки залагат на готовите продукти, които могат да закупят, а други предпочитат сами да си ги приготвят.

Вижте няколко лесни рецепти за бебешки пюрета. Можете да ги съхранявате в хладилник в бурканчета 3 дни или от 3 до 6 месеца в камерата замразени.

Пилешко пюре със зеленчуци

Сварете или изпечете пилешкото месо. След като е готово може да го накълцате на по-едри парчета, които да поставите в кухненски робот (може да ползвате и пасатор). След това сварете 1-2 моркова и един картоф.

Смелете месото и към него добавете сварените моркови и картофи. Добавете и малко количество масло. След смилането на зеленчуците с месото може да добавите малко бульон от варенето на зеленчуците и месото, за да се получи гладка смес. Това пюре е подходящо за бебета над 4-месечна възраст.

Пюре с ябълка и тиква

Сложете в тенджера да врат няколко парчета тиква и ябълка. След като са добре сварени, може да ги пасирате и да ги съхранявате в бурканчета за три дни или да замразите плодовото пюре за 6 месеца.

Пюре с манго

Трябват ви едно манго, един банан и добре узряла праскова. Премахнете костилките и обелките на плодовете, сложете ги в кухненски робот и пюрето е готово.

Свързани статии

Пюре с тиква и сладки картофи

Във вряща вода сложете няколко парченца обелена тиква и един по-голям обелен сладък картоф. След като зеленчуците са напълно сварени, трябва да ги направите на гладко пюре. Ако е прекалено гъсто за разбъркване, добавете малко вода.

Пюре с моркови

Сварете два обелени моркова и една обелена ябълка. Сложете ги в кухненски робот и към тях добавете едно обелено манго. Направете на гладко пюре плодовете, ако е необходимо добавете няколко капки вода.

Пюре с пащърнак

Трябват ви:

  • 2 пащърнака, обелени и нарязани
  • 1 круша без обелките
  • 3 сушени смокини
  • 1 ч. л. настъргана кора от портокал
  • 2 супени лъжици чист кленов сироп

Сложете в тенджера пащърнака, крушата и смокините. Нека врат 20 минути. След това ги сложете в кухненски робот и ги направете на пюре като към тях добавите и кората от портокал. Последен сложете кленовия сироп. Пюрето е подходящо за бебета над 10-месечна възраст.

Коментирай