Семейство

Учене чрез забавление

Първи стъпки в изучаването на чужд език

18.10.2013г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Винаги сме знаели, че желанието за учене на децата се провокира само с активното участие на родители, учители и преминавайки под формата на забавление и игра. Децата обичат да оцветяват, да разглеждат книжки с истории, свързани с любимите анимационни герои. Не само от книжките, които купувате, но и от детските предавания, децата се учат да разпознават цветовете, частите на тялото, дрехите и какво ли още не.

От ранна детска възраст малките искат да сядат пред компютър и да се забавляват. Въвеждането в света на технологиите е важно, защото идва време, в което децата още от първи клас ще трябва да работят с компютър.

Има много безплатни детски игри с образователен характер. Ако искате на вашия компютър да имате забавна програма за оцветяване на любимите герои например от „Улица Сезам“ и децата да учат думички на английски език, посетете sesamestreet.org. Чудесна платформа с увлекателни игри, в които детето учи думички на английски език, докато оцветява своите телевизионни приятели.

За тези малчугани, които посещават в детската градина часове по английски, упражненията в къщи са препоръчителни. Те отново могат да бъдат съпроводени с анимация, цветове и приятни мигове за малките. Ако имат нужда да затвърдят наученото, посетете kindersay.com. Там децата ще научат на английски език плодовете, зеленчуците, частите на тялото и други.

Разбира се, не забравяйте и книжките, които създават любов към четенето още в ранна детска възраст. Няма технология, която може да ги измести, но заедно създават едни умни и креативни деца.

Коментирай