Семейство

8 безумни реплики, които родителите казват на децата

По-добре си ги спестете!

23.12.2013г. / 12 00ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Много често в яда или безпомощността си родителите не мислят какво говорят. А най-странното е, че често казват едни и същи неща! На всички са ни познати до болка изтърканите блъфове на майка ни, която се опитва да ни накара да си изядем зеленчуците! Ето някои комични реплики,, които по-добре да се научите да си спестявате, и без това не действат!

Защото съм ти майка!“

Само защото сте дали живот на някого, (както впрочем е напълно естествено да се случва в природата), не означава, че имате право да злоупотребявате с властта си. Когато искате да забраните нещо на детето си или просто се опитвате да го възпитавате, този довод е най-глупавото нещо, което можете да изречете. Винаги имайте довод! Ако не – просто си замълчете.

Защото аз така казвам!“

И какво от това какво казвате, ако не е подплатено с аргументи. За да възпитате у детето си чувство на такт, съобразителност и коректност, или за каквото в случая става въпрос, никога, ама никога не казвайте това изречение! Не е важно кой казва нещо, а защо го казва! Така че – щом казвате нещо е добре да можете да обясните защо го правите!

Отивай да спиш!“

Никое дете на света никога няма да заспи, просто защото вие му казвате! Всички си спомняме колко омразно беше това.

Ще се разболееш!“

Децата никога не внимават дали ръцете им са мръсни, дали водата е прекалено студена, сополите им вечно текат в яденето и още и още... Списъкът е безкрайно дълъг, а вие не спирате да се притеснявате и да повтаряте как детето ще се разболее! Едва ли изобщо някое от тези неща ще го разболее, така че спрете да изпадате в истерия!

Ние не правим така!“

Престанете с това абсурдно говорене в множествено число! НИЕ не пишкаме по оградата на съседа! НИЕ не хвърляме кал в градината! НИЕ не си събуваме гащичките пред хората!

Свързани статии

1... 2... 3...

Безумното броене, за да накарате детето си да изпълни зловещите ви заповеди, не сработва, нали? Разбира се, че е така. Никой няма да ви обърне внимание на това, тъй като е ясно, че няма кой знае какво да последва след броенето.

Ходи да си играеш навън!“

Децата знаят, че когато казвате истината, това означава, че искате да се насладите за малко на спокойствието си и е дошъл момент, в който могат да си правят каквото си искат.

Само още една хапка!“

Преговорите за храната със злоядото дете – това е вечна световна война!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
titi ( преди 10 години )
1 rate up comment 1 rate down comment
Ren ( преди 10 години )
Когато даден проблем се изтъква, се дава и решение на същия такъв. Ако решение не се предлага всичко е "чесане" на езици и пръсти- "Да има нещо написано там."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
nnn ( преди 10 години )
2 rate up comment 1 rate down comment
ххх ( преди 10 години )
този който е написъл тдзи пасквил е пълен ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар