Семейство

Оригинални декорации за Великденски яйца

12.04.2006г. / 10 31ч.
Аз жената
Оригинални декорации за Великденски яйца

Яйцето е най-популярният светски символ на Великден по цял свят. По традиция боядисваме яйцата в четвъртък, като задължително първото е червено и с него намазвам бузките и челата на дъщеричките си за здраве. Те също вземат участие в украсяването на яйцата и изработването на Великденския венец.

Ето и някои идеи:

Декорация с Цветни конци
За тази лесна украса на великденските яйца са ви нужни само копринени конци за бродиране, декоративна прежда и безцветно лепило. Оформете спирали и други фигури, по вкус.

Декорация с Декоративни хартиени салфетки
Изберете елемент от салфетката и го изрежете. Краищата трябва да са гладки, а не разръфани. С четчица поставете малко безцветно лепило върху яйцето, на мястото, където искате да залепите желания елемент. Внимателно поставете изрязаната фигура отгоре и я притиснете леко с пръст. Повторете тази операция с останалите яйца. Върху едно яйце можете да използвате няколко елемента. Покрийте яйцата с безцветен фиксатор.

Декорация "Мозайка"
За тази интересна техника са ви необходими молив и безцветен акрилен фиксатор. За украсата използвайте бои на водна основа, които съхнат бързо. Придържайте яйцата между палеца и показалеца си, докато ги боядисвате. С дебела четка нанесете желания цвят обилно върху яйцето, за основа. Използвайте молив, за да изрисувате яйцето като мозайка – оформете малки квадратчета, триъгълничета и т. н. геометрични форми. След като боята изсъхне, запълнете фигурките с молив в контрастен цвят.

Коментирай