Обвързването между двама души означава обвързване не само на емоционално равнище, но и във всички социални аспекти – финансово, морално, пространствено и времево. Онова обвързване, което най-много тревожи мъжете, е финансовото. Днешният мъж изпитва силно опасение от способността на жените да харчат, което често е причина за раздели и дори разводи.

Финансовите зависимости са голям проблем за много брачни двойки. Хазартът и залаганията са порок обикновено на мъжката част от семейството, който се превръща в повод за раздори.

Но ето какво изкарва извън нерви мъжете, що се отнася до женското отношение към парите!

Тя игнорира всеки разговор за пари

Парите са от голяма важност за повечето двойки, защото все пак са основно средство за оцеляване и ако половинката ви харчи безразборно, червената лампичка вероятно ще светне. Обикновено борбата за власт идва, когато партньорът, който изкарва по-голямата част от финансите, започне да контролира другия. Най-често това са мъжете. Няма по-дразнещо за тях, ако жената не отдава никакво значение на парите, които мъжът изкарва и не се отнася към тях с нужното внимание. Мъжете обичат финансовите цели на семейството да бъдат добре премерени.

Още по темата

Тя прави голяма и скъпа покупка без да каже

Скришното пазаруване на скъпи вещи или мебели без да бъде съгласувано вбесява мъжете. Поставянето им пред свършен факт е в състояние да ги накара да ви спретнат солен скандал. Решението е да обсъждате финансовите си разходи и ако мъжът ви се противи срещу закупуването на нещо скъпо да го убедите в необходимостта му, а не да го купувате скришно, което само ще ви донесе допълнителни проблеми.

Тя има тайни кредитни карти

Това е една от най-взривоопасните предпоставки за унищожаване на връзката ви. Това в очите на мъжете си е направо измама. Веднага са склонни да ви обвинят, че скатавате собствените си пари, а харчите техните, изкарани с много пот. Финансовото здраве на вашите взаимоотношения може силно да се разклати, затова е най-добре парите ви да бъдат обединени, а за харченето им да бъде изготвен един своеобразен семеен бюджет, който да се спазва.

Тя крие сметки и банкови извлечения

Редно е месечните сметки да бъдат разглеждани и обсъждани от двамата партньори. Това предпазва от загуба на доверие, както и от това единият партньор да има контрол над другия по отношение на парите. За да насърчите доверието помежду си, а и да отпразнувате спестените пари през месеца, отидете на вечеря, отбележете го заедно! Това ще ви сближи физически и емоционално!