За брака може да се говори много. За ценностите в него, за съюза между партньорите, за разрушените мечти след подписването му и т. н. През целия си живот човек допуска грешки. В някои случаи бракът също може да се окаже грешка. Вижте някои от най-глупавите причини за сключването на брак.

Биологичният часовник тиктака

За тези дами, които вече наближават 30-годишна възраст и все още нямат намерение да сключат брак винаги има „доброжелатели“, които постоянно им напомнят, че е време да се задомят, защото годините напредват. Истината е, че не бива да се хвърляте в случайни връзки и бракове, само защото някой мисли, че вече е настъпило вашето време.

Подобряване на финансовото състояние

В човешката природа е да мислим постоянно за оцеляването. Но дали сключването на брак, заради подобряване на финансовото състояние е печелившата и щастлива стъпка напред? Без значение дали става въпрос за жените или мъжете, ценностите сякаш се промениха и парите станаха основен мотив за създаването на трайни взаимоотношения. Колко щастие може да си купите с пари? А любов?

„Бягство“ от дома на родителите и желание за самостоятелност

Финансовото състояние на много хора не позволява те да могат да закупят свое жилище или да наемат квартира, за да бъдат самостоятелни. Желанието да бъдат индивидуални ги тласка към бързото сключване на брак, за който забравят, че определено не означава свобода. Защото отново се налага да се съжителства с някой друг, да се разрешават битови проблеми, които бързо могат да разрушат идеята и разбирането за „бягството“ от родния дом.

Непланирана бременност

Една от най-честите причини, които отвеждат двойките в църквата и общината е непланираната бременност. Донякъде е логично партньорите да сключат брак, но не и на всяка цена. Едно дете се нуждае от щастливи и обичащи се родители, а подписът върху лист хартия няма да накара двойката да се обича или разбира повече. Често се случва след подписа отношенията да се влошат и децата да растат в нещастно семейство.

Силно сексуално привличане, обърквано с любовта

Физическото и сексуално привличане е важно за започването на една връзка, но не и за сключването на брак. Еуфорията, розите, балоните, романтиката често заблуждават влюбените, че това наистина е любов и техните сексуални подбуди ги отвеждат пред олтара. Често забравят, че успешната връзка не се гради само върху хубавия секс, а върху доверието, компромиса, искреността и т. н.

Още по темата

Страх, че няма да намерите друг по-добър партньор за вас

Много двойки живеят нещастно на семейни начала или сключват брак само защото са свикнали с човека до себе си или от страх, че са на такава възраст, на която е „късно“ да опознават нов партньор.

Надежда, че бракът ще промени партньора

Най-често дамите имат грешно изградена представа за промяна на половинките си. Ако партньорът им е безотговорен преди брака, шансът да не проявява пълно безхаберие след сключване на брак е минимален. Затова не се заблуждавайте, че бракът може да промени в положителна светлина половинката ви.