Семейство

7 глупави причини за сключване на брак

Надежда, че бракът ще промени партньора

17.03.2014г. / 15 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

За брака може да се говори много. За ценностите в него, за съюза между партньорите, за разрушените мечти след подписването му и т. н. През целия си живот човек допуска грешки. В някои случаи бракът също може да се окаже грешка. Вижте някои от най-глупавите причини за сключването на брак.

Биологичният часовник тиктака

За тези дами, които вече наближават 30-годишна възраст и все още нямат намерение да сключат брак винаги има „доброжелатели“, които постоянно им напомнят, че е време да се задомят, защото годините напредват. Истината е, че не бива да се хвърляте в случайни връзки и бракове, само защото някой мисли, че вече е настъпило вашето време.

Подобряване на финансовото състояние

В човешката природа е да мислим постоянно за оцеляването. Но дали сключването на брак, заради подобряване на финансовото състояние е печелившата и щастлива стъпка напред? Без значение дали става въпрос за жените или мъжете, ценностите сякаш се промениха и парите станаха основен мотив за създаването на трайни взаимоотношения. Колко щастие може да си купите с пари? А любов?

„Бягство“ от дома на родителите и желание за самостоятелност

Финансовото състояние на много хора не позволява те да могат да закупят свое жилище или да наемат квартира, за да бъдат самостоятелни. Желанието да бъдат индивидуални ги тласка към бързото сключване на брак, за който забравят, че определено не означава свобода. Защото отново се налага да се съжителства с някой друг, да се разрешават битови проблеми, които бързо могат да разрушат идеята и разбирането за „бягството“ от родния дом.

Непланирана бременност

Една от най-честите причини, които отвеждат двойките в църквата и общината е непланираната бременност. Донякъде е логично партньорите да сключат брак, но не и на всяка цена. Едно дете се нуждае от щастливи и обичащи се родители, а подписът върху лист хартия няма да накара двойката да се обича или разбира повече. Често се случва след подписа отношенията да се влошат и децата да растат в нещастно семейство.

Силно сексуално привличане, обърквано с любовта

Физическото и сексуално привличане е важно за започването на една връзка, но не и за сключването на брак. Еуфорията, розите, балоните, романтиката често заблуждават влюбените, че това наистина е любов и техните сексуални подбуди ги отвеждат пред олтара. Често забравят, че успешната връзка не се гради само върху хубавия секс, а върху доверието, компромиса, искреността и т. н.

Свързани статии

Страх, че няма да намерите друг по-добър партньор за вас

Много двойки живеят нещастно на семейни начала или сключват брак само защото са свикнали с човека до себе си или от страх, че са на такава възраст, на която е „късно“ да опознават нов партньор.

Надежда, че бракът ще промени партньора

Най-често дамите имат грешно изградена представа за промяна на половинките си. Ако партньорът им е безотговорен преди брака, шансът да не проявява пълно безхаберие след сключване на брак е минимален. Затова не се заблуждавайте, че бракът може да промени в положителна светлина половинката ви.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
kamelia_ivanov ( преди 9 години )
2 rate up comment 3 rate down comment
xx ( преди 10 години )
doktorkata kak se zaqjda, da ne bi da nqma deca i zatova?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 1 rate down comment
Д-р Димитрова ( преди 10 години )
До 23:Да, така е.:) По времето на Тодор Живков жените забременяваха по един друг, недемократичен и наложен от ,,мръсните комунисти,, начин - през аналния отвор.:) А абортите бяха много рискова операция, понеже се правеха по съветска методика и с инструменти, произведени в ГДР.:) А днес, при демократичното управление на поредната коалиция и провеждани с инструменти от братските Съединени Щати, абортите са направо приятни и жената може да продължи да прави секс още на следващия ден.:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
О, ***, не знам как е било по времето на Живков, нито сега, аборти нямам, както казах, мен мъжете са ме молили да им раждам деца, но гинеколжката ми е казвала, че абортите вече не са това, което бяха, да не говорим, че има такива само с медикаменти в модерните болници, доколкото съм чувала, каква операция, кви 5 лева...НО! За да не се стига до там, се предпазвайте, толкоз...уф, изморих се : )))) хаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 3 rate down comment
Мен ( преди 10 години )
От редакцията: Молим ви, много ви молим, недейте с обиди, прочее такива неща, които биха ни принудили да трием нещо. Благодарим предварително.не трябва да триете тройката! напълно права е! и за секса и за презервативите и за семейството и за абортите!нали сте списание за модерната жена1
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
И защо ми го казвате?! За пореден път се убеждавам в хорската глупост - НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ДОКТОРКЕ, опитвам се да кажа, че ВМЕСТО БРАК ИЛИ АБОРТ е по-добре да се използва контрацепция, сега ясно ли стана?! : )))) Боже, колко глупост има по хората, Боже, на мен ми обяснява, кАжи му да си сложи презерватив, кат си докторка. ОК? : ))) Аре, със здраве...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Д-р Димитрова ( преди 10 години )
Само да вметна по повод коментар 16:Понятието ,,контрацепция,, включва методите за ПРЕДПАЗВАНЕ от нежелана бременност. Абортът по желание НЕ Е КОНТРАЦЕПЦИЯ, а високорискова хирургична операция, която би трябвало да се прилага много строго ограничено поради рисковете, които носи за живота и здравето на жената.(Тодор Живков пред 50-тия Конгрес на БКП) (без усмивка)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Abe...просто някои абсолютно НЕПОЗНАВАЩИ женската физиология и душа типове, са решили, че понеже са мъже, само те могат да се праскат без либоффф...псоле ***, че жените били ***, ми, не, не са ***, пичове, хора са просто, сигурно е много яко и успокоитъелно да си мислиш, че жената прави секс само с любов...да, ама не
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
АнонимнА ( преди 10 години )
Аз пък съм чувалА (А-то е поради факта, че явно в този сайт половата принадлежност е от особено значение) та, аз съм чувала, че жените нямат нищо против презервативите и че те (презервативите) са повече проблем за мъжете, особено в продължителните им връзки. Тройка Ахилова много ВЕЛИКОДУШНО към пола на брантиите съветва непознатия Анонимен да ги ползва.:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Като си мъж, защо говориш от името на жените, да те пиатм пък АЗ, а??? Казвай веднага : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати