Смущението от фигурата и външния вид не е присъщо само за жените. Суетни се оказват и мъжете. Всъщност, не става дума само за суета, просто всички хора сме изтъкани от съмнения относно себе си, външния си вид и способностите си. Оттам идват и някои комплекси.

Кои са най-срамните и притеснителни неща за мъжете и какво е в състояние да ги вкара в дълбока депресия, вижте!

5. Окосмяване по гърба

Хората в древността може и да са били покрити с косми, но днес ако гърбът ти е покрит с „козина“ вероятно околните ще те гледат странно и ще шушукат. Много мъже с подобен проблем се срамуват да се съблекат пред жена, особено такава, която тепърва се опитват да свалят. Но всичко е въпрос на възприемане – дамата може и да си пада по обилното окосмяване. Някои жени го възприемат като белег на мъжественост.

4. Плешивост

Един от най-големите ужаси на мъжете – това е плешивостта. Този проблем накърнява доста самочувствието на мъжете. Много от тях са склонни да правят какво ли не, само за да си възвърнат нормалния вид на косата. Някои избират пълното обръсване на главата, за да скрият липсата на коса в някои участъци, за което честно казано ги поздравяваме, защото другите варианти понякога са още по-смущаващи, като например премятането на кичур коса през темето. Не е секси, определено.

3. Прекомерно изпотяване

Мъжете по природа се потят повече от жените. Притеснително за тях е обилното изпотяване, особено по гърба в стил „фермерски потник“. За много дами потното мъжко тяло е секси, но все пак си остава миризливо. Поради тази причина този неприятен човешки начин за охлаждане на тялото се превръща в повод за срам и неудобство за много мъже, а също и за жени.

Още по темата

2. Височина

Колкото по-висок е един мъж, толкова по-силен и мъжествен се чувства. И няма как да го виним – няма жена, която с охота да признае, че обожава дребни мъже. Е, малко се изхвърлихме в твърдението, все пак може и да има, но едва ли са много любителките на „джобните гаджета“. Височината е белег на достолепие и надмощие.

Трябва да признаем, обаче, колко мъже с джобен размер всъщност са преуспели в живота. Наполеон е успял да завладее и управлява огромни територии, немалко съвременни актьори се радват на изключителен успех, без значение, че ръстът им е под средния – красивият Том Круз, талантливият Дъстин Хофман, забавният Дани де Вито и още много, много други примери.

1. Размерът на пениса

Дойдохме си на думата. Другият важен и най-отличителен белег на мъжествеността, според мъжете (и не само) е размерът на пениса. От както свят светува пенисът е постоянно поставян на пиедестал. Открити са множество археологически артефакти, изобразяващи фалически символи.

Още от най-ранна детска възраст обществото по инерция налага на малките момченца да се съревновават по признака размер. Истината е, че това нанася изключително голяма болка на много мъже, тъй като повечето представители на мъжкия пол са носители на средния размер и е добре да знаят, че всеки инструмент е добър, когато знаеш как да го използваш! Това е по-важното!