Често в „лудостта“ на 20-те си години свикваме да съжаляваме за различни неща – любови, изгубени приятелства, работни места, пропуснати мигове, неизживени пътувания! Има много грешки, които ни се иска да не сме допускали. Никога!

Но забравяме да помислим, че без тези грешки и всичко, което сме преживели – добро и лошо, не бихме станали такива, каквито сме днес! Затова съжалението трябва да остане в миналото и трябва да свикнем, че има някои неща, за които никога не бива да съжаляваме и да се извиняваме!

1. Не съжалявай за това, че се влюбваш в някого или нещо!

Някои хора са склонни да се влюбват лесно, бързо и лудо, независимо дали става дума за човек, предмет или идея. Срещнете ли ново любимо хоби – не се упреквайте! Втурнете се в него! Изживейте го! Срещнете ли нова любов – прегърнете я!

2. Не съжалявайте, че слагате себе си на първо място!

Ако често чувате приятелите си да се оплакват от егоизма ви и от това, че се съобразявате първо със себе си – хич да не ви пука! Това не е егоизъм – това е самосъхранение! Опитът на много хора показва, че никого няма да трогнете особено, ако решавате първо чуждите проблеми! Само ще навредите на себе си!

Още по темата

3. Не съжалявайте, че сте оставили приятелите и семейството си, за да преследвате амбициите си!

Мнозина биха осъдили такова поведение, защото семейните ценности са на първо място! Но не може да се съди само от една гледна точка. Всеки има своите приоритети! Тези амбиции могат да бъдат свързани с бъдещото благоденствие на семейството. Могат да са свързани с лична мечта.

4. Не съжалявайте, че сте се преместили 100 пъти от град в град!

Правете го, докато е необходимо! Докато намерите подходящото място за живеене за вас, докато се почувствате на мястото си! Не е нужно да съжалявате за това, че искате най-доброто място за живеене. Това в крайна сметка иска всеки човек.

5. Не съжалявайте, че искате повече!

Оставете онези старомодни ценности за скромността и за това, че човек трябва да е доволен с това, което има! Донякъде е вярно, но защо да не искаме повече от живота – повече щастие, повече пътешествия, повече любов, по-добър живот! Нима има хора, които откровено да не желаят това?

Никога, никога не съжалявайте и не се извинявайте за това, че искате повече за себе си!