Семейство

Мъжете и жените – от два различни свята

Мъжете наистина могат да не мислят за нищо

14.09.2014г. / 13 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Жените обичат да се събират и с часове да обсъждат света на мъжете. Да, мъжкият свят. Мъжете и жените сме от два различни свята. И именно там, където те се сливат, те се и разделят, защото мислим по различен начин. Как? Вижте в следващите редове.

Мъжете мислят в образи и картини, жените в думи

Звучи някак объркващо, но когато пред един мъж има сложна ситуация, той е по-склонен да мисли в образи и да си представя различни картини, за да открие решение на проблема. За повечето дами е характерно мисленето в думи.

Мъжете наистина могат да не мислят за нищо

Те са удивителни! Колко пъти сте питали своя партньор „За какво мислиш?“, а той е отговарял „За нищо.“ ? Това е така, защото те имат способността да се „изключат“ от всяка ситуация, събитие и т. н. за разлика от нас, жените, които постоянно анализираме нещо. Но от друга страна те не могат да мислят и вършат няколко неща едновременно за разлика от нас и това е научно доказано!

В банята

Всеки има свое местенце в банята, в което разполага козметичните си принадлежности. Един мъж има около шест най-необходими козметични вещи, като четка за зъби, паста за зъби, самобръсначка, пяна за бръснене, шампоан и кърпа. Средният брой на дамските принадлежности в банята е 10, от които едва 5 са познати на мъжете.

Аргументи

Дори в ситуациите на спор ние се различаваме. Когато двама влюбени спорят по дадена тема, последна дума винаги има жената. Ако мъжът продължи да говори по темата след поставения от дамата край, това съвсем естествено ще постави началото на нов спор.

Страхове

Всички имаме страхове и често те са свързани с нашето бъдеще. Жената често изпитва страхове за бъдещето, когато тя има половинка до себе си. Един от най-честите е дали няма да бъде заменена. Докато мъжете спират да се тревожат за бъдещето, когато намерят своята половинка.

Как виждат успеха?

За един мъж успехът идва, когато той печели повече пари от своята половинка. За жената е успех да намери такъв мъж.

Стил на обличане

Една дама има много и разнообразни варианти на имиджи за всеки случай и повод като пазар, разхождане на кучето, тренировка във фитнес залата, парти и т. н. При мъжете нещата са далеч по-опростени. За тях е достатъчно да имат няколко тениски, дънки и риза за всеки случай.

Секс

Там въпреки приликите в емоциите и действията също се различаваме. Мислите ни по време на секс са различни, а след това също. Много мъже са склонни да се обърнат на другата страна и да заспят, докато жената винаги търси близост с партньора след края на секса.

Свързани статии

Мъжете мислят логически, а жените влагат повече емоция

Така е, дами! Склонни сме да влагаме много повече емоции и чувства във всеки един въпрос, който ни вълнува. Тук силният пол е може би водещ, защото умее да отдели емоциите, докато разрешава даден проблем.

Мъжете са по-аналитични

Противно на разбиранията, мъжете по-често анализират ситуации, за разлика от жените. Те имат способността да виждат нещата ясно и с факти. Докато една жена, опитвайки се да разсъждава по този начин, би се разсеяла от връхлитащите я емоции, задължително ще потърси мнението на поне 2 приятелки.

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
Мене ( преди 9 години )
Повечето от които са си баш такива!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 9 години )