Семейство

Съвети за щастие от щастливите хора

Какво да промените през следващата година, за да се почувствате истински щастливи?

05.01.2015г. / 15 25ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Щастливи ли сте? Много малко хора могат да признаят с открито сърце, че са доволни от живота си. Но какво можете да направите, за да се почувствате по-добре през новата година? Има ли тайна, която да разкрием?

Има тайни и то разкрити от щастливи хора! Вижте какво биха ви посъветвали те.

Живейте в щастлива държава

Много проучвания са изчислили, че нивото на щастието в различните страни не е еднакво. Факторите са много. Най-важните от тях са материалното положение, социалните облаги и дори климатът.

Светът вече е едно глобално село и миграцията почти не е възпрепятствана. Затова ако мястото, на което живеете ви потиска, помислете за преместване.

Решавайте проблемите си

Много хора правят грешката да оставят проблемите им сами да се решават. Всъщност, единственото, което се случва, е да се задълбочат още повече. Да се правиш, че проблем няма, въпреки наличието му, е напълно погрешна тактика.

Разбирането на проблема, анализирането му и стратегиите за решаване са сред основните методи за справяне. Така животът е много по-щастлив.

Опростете живота си

Има световна тенденция към все по-мащабен мултитаскинг. От хората се иска да могат да вършат все повече неща. С помощта на машините често това е достижимо, но не означава, че те ви освобождават от стреса и напрежението.

Опростяването на живота може да ви помогне в голяма степен да се докоснете до истинското щастие.

Насърчавайте връщането все повече към природата. Обръщайте внимание на настоящето, не се вглъбявайте в бъдещето и непременния успех.

Упражнявайте се

Тренировките провокират секрецията на хормони на щастието. Това значително подобрява настроението и усещането за щастливо съществуване. Депресията, тревожността, ниското самочувствие се лекуват много ефективно с редовни упражнения.

Ендорфините, които се освобождават по време на тренировка потискат въздействието на хормона кортизол – основен виновник за повишаване нивата на стреса в тялото.

Свързани статии

Приемайте емоциите – и лошите, и добрите

Приемането на емоциите, включително и свръхнегативните, е начин да се справите лесно с разочарованието.

Винаги гледайте на ситуациите философски и аналитично. Този подход е много по-конструктивен, отколкото първичният, който ви кара да действате според чувствата, а не според разума си.

Прекарвайте време сред природата

Много щастливи хора твърдят, че инстинктивното влечение към природата е онова, което запазва позитивната ни нагласа към живота. Разходките в планината, в парка, срещите с животните – всичко това ни кара да се чувстваме добре.

Според някои специалисти, срещите с животни могат дори да действат като мощно болкоуспокояващо и релаксиращо средство.

Изучавайте позитивна психология

Позитивната психология е наука, която изследва какво прави хората щастливи. Това е нова дисциплина, която тепърва се развива, но може да е много полезна при справянето с негативните емоции и изместването на фокуса от тях към позитивните.

Коментирай
Здраве и красота