Семейство

Неща, които само един баща на момиче ще разбере

Ще трябва да бъдете добър слушател

12.05.2015г. / 15 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Да бъдеш родител е най-невероятното нещо, което може да ти се случи. Да си татко на момиче, още повече. Въпреки гордостта, че си създал нещо толкова красиво и крехко, се чувстваш отговорен за толкова много неща в живота на своето малко момиче.

Тук са няколко мъдри съвета, които само бащите, които имат дъщери могат да разберат.

Вие ще окажете голямо влияние върху избора й на партньор.

Родителите никога не бива да забравят, че те оказват пряко влияние върху бъдещите избори на децата си. Това важи и за любовта. Всеки ден вашето малко момиче ще ви наблюдава и изучава. Ще следи всяка дума и действие от ваша страна към нейната майка.

От всичко, което ще премине през нейното съзнание, зависи дали тя един ден ще има способността да се довери на своя партньор и да изгражда здрави взаимоотношения. Фигурата на бащата е изключително важна за момичетата, не го забравяйте.

Бъдете последователни.

Вашето момиче ще преминава през множество възходи и падения, особено в тийнейджърска възраст. Тя ще има нужда от вашето стабилно и обективно присъствие, от напътствията ви.

Дъщеря ви трябва да знае, че нейният най-голям герой е баща й и че той ще бъде там винаги, когато тя се нуждае. Не й позволявайте да расте с убеждението, че на мъжете не може да се разчита.

Не се намесвайте в спорове между майка и дъщеря.

Такива ще има още от момента, в който вашето малко момиче започне да говори и да проявява характер. Добре е да не заемате страна по време на спора.

Останете неутрални, но не забравяйте, че момичето ви ще има нужда да разговаря с вас. Поговорете, ако мислите че е сбъркала, кажете й го по възможно най-безболезнения начин.

Свързани статии

Научете я да казва „Не“.

На таткото се пада отговорността да научи дъщеря си да бъде смела, да определя граници, да не изпитва страх от неизвестното и да може да казва „Не“, когато се налага. Важно е да се уверите, че тя ще разбере правилно вашите насоки, затова кога трябва да използва това отрицание.

Ще трябва да бъдете добър слушател.

Не чакайте тя да стане тийнейджърка, за да започнете да разговаряте и да бъдете добър слушател. Добрата комуникация се гради от първия ден. От деня на своята поява вашата дъщеря има нужда от вас, има нужда да я чуете.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
2 rate up comment 7 rate down comment
ovi ( преди 8 години )
поредната безсмислена статия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар